Suverenisti: Premijeru, ministre, osigurajte policiji uvjete za rad

11.12.2020. 12:48:00

ZAGREB, 11. prosinca 2020. (Hina) - Hrvatski suverenisti prozvali su premijera Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića jer nisu reagirali i osudili nedavni napad na policijske službenike, pozvavši ih da policiji osiguraju sve uvjete kako bi mogla obnašati svoju zakonsku dužnost.

Dvojicu policajaca u srijedu je napala i ozlijedila grupa muškaraca dok su u zagrebačkom prigradskom naselju Kozari putevi legitimirali muškarca, a saborski zastupnik Suverenista, Željko Sačić u petak je u Hrvatskome saboru poručio kako je riječ o strašnom, nemilom događaju nasilja razularene rulje nasilnika nad policajcima koji su obavljali službene radnje.

"To je nedopustivo, zgražavajuće, da danas u Hrvatskoj imamo situaciju kao u nekakvoj nesređenoj, pravno nesigurnoj državi, u kojoj se osnovni atributi te države ne poštuju", rekao je Sačić istaknuvši da je hrvatski policajac predstavnik hrvatske države.

Naglasio je da država mora učiniti sve da policiji osigura zakonito obavljanje poslova te poručio da je u ovom slučaju riječ o pokušaju linča hrvatske policije o kojem se ravnatelj policije, ministar unutarnjih poslova i premijer "uopće nisu oglasili".

"Kad je ovdje na Markovom trgu, nažalost, bio strašan događaj pucanja na policiju, digli smo Hrvatsku na noge, opravdano, i osudili taj čin. Međutim, kad se to dogodi u Kozari Boku, Međimurju, Vukovaru, to prolazi kao da se ništa nije dogodilo", istaknuo je.

Ministra Božinovića i ravnatelja policije pozivamo i prozivamo da osiguraju sve uvjete kako bi policija mogla zakonito obnašati svoju dužnost na korist svih građana, a od nadležnih u policijskim upravama očekujemo da identificiraju tu bandu i privede ih sudu, rekao je Sačić te dodao da se policija uvijek može osloniti na potporu Hrvatskih suverenista.

"Stoga apsolutno podržavamo apel Sindikata policije Hrvatske koji upozorava da naši policajci zbog političkih razloga, zbog nekakve političke korektnosti među vladajućom koalicijom, prema određenim skupinama ne mogu ili ne smiju, ili moraju, valjda, imati druga pravila nego prema svim ostalim građanima", rekao je.

S takvom praksom treba prekinuti, naglasio je Sačić. "Prekinimo s tom praksom, premijeru Plenkoviću osudi taj zločin. Pozovi odgovorne i u politici koji nisu doradili svoj posao, od razine mjesnog odbora, da obave svoj posao. Svugdje postoje vijeća za prevenciju kriminala", rekao je i ponovio da građani, kao ni policija, ne smiju biti žrtve nasilnika.

(Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.