Sve više općina i gradova za izgradnju obiteljskih kuća stradalima

06.01.2021. 12:33:00

SLATINA - Poslije razornih potresa na području srednje Hrvatske, načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov inicirao je akciju kojoj su se odmah odazvali načelnici općina Tisno, Pirovac i Tribunj, u kojoj bi svaka od tih općina već do 1. svibnja obnovila po jednu kuću obitelji s malodobnom djecom razrušenu u potresu na području Banije. Ideji načelnika iz sjeverozapadnog dijela Šibensko-kninske županije priključili su se i gradonačelnica Supetra te gradonačelnici Knina, Svete Nedjelje i Slatine.

Grad Slatina otvorio je podračun za tu svrhu i gradonačelnik Denis Ostrošić moli sve građane, udruge i tvrtke s područja Slatine da se na svaki mogući način uključe u ovu akciju i pomognu konkretnu obnovu ili izgradnju kuće za jednu obitelj koja je ostala bez svoga doma. Gradonačelnik Ostrošić poziva također i svoje kolegice i kolege gradonačelnike i načelnike iz cijele Hrvatske da se priključe i na vrlo konkretan način i odmah omoguće normalan život ljudima na potresom pogođenom području Gline, Petrinje i Siska.

– Prioritet je potrebita obitelj s malodobnom djecom kojoj bismo pomogli od projektiranja do izgradnje objekta „ključ u ruke“. Istodobno molimo sve naše partnere i gospodarstvenike koji se mogu uključiti u nekoj od faza projekta da se odazovu na naš poziv te da se čim prije ekipiramo i krenemo s procjenom stanja na terenu. Trebat će nam odmah geodet, projektant, građevinari, a potom i svi ostali koji bi donirali potreban materijal i namještaj za kuću, a svoj doprinos pružit će i gradske tvrtke i ustanove u skladu sa svojim mogućnostima. – rekao je gradonačelnik Slatine. Prema njegovim riječima, cijeli ovaj proces bit će u cijelosti transparentan da bi javnost bila upoznata sa svim poduzetim aktivnostima i koracima kako bi zajedno pružili novi dom jednoj obitelji na potresom pogođenom području.

– Molim sve koji mogu da nam se pridruže u ovom projektu i hvala im na tome od srca. Vjerujem da hrvatski gradovi i općine i svi njihovi građani ovako zajedno mogu jako puno pridonijeti normalizaciji života na potresom pogođenim područjima Lijepe naše, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Petar Žarković

Izvor: Glas Slavonije/PDN/Foto: Dragutin Fišli

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.