SVE VIŠE UHIĆENIH: Privedena i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić

29.05.2020. 13:21:00

Traje velika akcije policije i USKOK-a u kojoj su dosad uhićeni predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac. Prema neslužbenim informacijama, istražuje se desetak osoba zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela.

Kako N1 Televizija neslužbeno doznaje, uhićena je i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Jakupčića se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, ali i trgovanje utjecajem.

Iz Hrvatskih šuma su priopćili da nemaju puno informacija i da su većinu toga doznali preko portala. No kažu da istraga nema veze s gospodarenjem šumama, već “poslovima bivše uprave”.

Odvjetnik Željko Gulišija potvrdio je u četvrtak Hini da se državna tajnica u ministarstvu uprave Josipa Rimac nalazi u PNUSKOK-u, a pretpostavlja da je uhićena s obzirom da od tamo zatražila njegovu pravnu zaštitu.

»Rekla mi je da se nalazi na PNUSKOK-u i da želi da je zastupam. Čim se nalazi tamo, u najmanju ruku je privedena, to je minimum, a ja pretpostavljam da je uhićena«, kazao je Gulišija.

Kazao je da ne zna više informacija jer je razgovor s Rimac bio kratak te nije želio nagađati o razlozima postupanja USKOK-a.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:nacelnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.