Švedska je protiv Slovačke slavila minimalnom pobjedom, a strijelac s bijele točke bio je Forsberg

18.06.2021. 17:14:00

ŠVEDSKA - SLOVAČKA 1:0 (Forsberg 77' p.)

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson (od 88. Bengtsson) - Larsson, Ekdal (od 88. Svensson), Olsson (od 64. Claesson), Forsberg (od 90'+3' Krafth) - Isak, Berg (od 64. Quaison)

SLOVAČKA: Dubravka - Hubocan (od 84. Hancko), Škriniar, Šatka, Pekarik (od 65. Haraslin) - Hrošovsky (od 84. Duris), Kucka - Mak (od 77. Weiss), Hamšik (od 77. Benes), Koscelnik - Duda

St. Peterburg - Stadion: Gazprom Arena Sudac: D. Siebert (Njemačka) 


U susretu 2. kola E skupine Europskog nogometnog prvenstva Švedska je u petak u Sankt Peterburgu pobijedila Slovačku s 1:0, a jedini pogodak postigao je Emil Forsberg u 77. minuti iz penala.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli niti jednu izglednu priliku, da bi u drugom Švedska odlučnije krenula u napade i nanizala nekoliko gol-šansi. Na kraju jedini gol pao je iz jedanaesterca.

image
 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Robin Quaison, veznjak Mainza koji je u igru ušao u 64. minuti, izborio je penal, nakon što ga je u 16-ercu oborio vratar Martin Dubravka, a siguran realizator bio je Emil Forsberg u 77. minuti. 

Sada na tablici E skupine vodi Švedska sa četiri boda, druga je Slovačka sa tri, Španjolska ima jedan iz remija sa Švedskom, dok je Poljska, koja je u prvom kolu izgubila od Slovačke, bez bodova.

Dan kasnije, u subotu, u ovoj skupini sastaju se Španjolska i Poljska (Sevilla). Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska - Slovačka (Sevilla), te Švedska - Poljska (Sankt Peterburg).

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: SN, Hina/Foto: MAXIM SHEMETOV Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.