ŠVETSKA - SLOVAČKA Slovaci u lovu na novo iznenađenje i prolazak skupine

18.06.2021. 15:24:00

ŠVEDSKA - SLOVAČKA 0:0

Švedska: Olsen; Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson, Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg, Isak, Berg.

Slovačka: Dubravka; Pekarik, Šatka, Škriniar, Hubočan, Kucka, Hrošovsky, Koscelnik, Hamšik, Mak, Duda.

Odlično su startali Švedska Slovačka na Euru. Šveđani su uzeli bod Španjolcima u Sevilli, a Slovaci u St Peterburgu gdje će igrati i danas šokirali Poljake, pa će njihov međusobni dvoboj danas biti i utakmica za prolaz u skupini.

Bez obzira na pobjedu Slovaka na startu, favorit je Švedska. I po kvaliteti i po činjenici da u dosadašnjih šest susreta sa Slovacima nisu nijednom izgubili. Uz tri pobjede tu su i tri egala, a ovo će biti njihov prvi sudar na jednom velikom natjecanju.

Štefana Tarkoviča izbornika Slovaka jako su nahvalili nakon pobjede nad Poljacima, no on je zadržao skromnost i čeka potvrdu te pobjede da bi se domogao cilja, a to je plasman u osminu finala.

Tim ima jedan problem, pojavio se dan prije utakmice. Rezervni branič Denis Vavro i jedan član stožera pozitivni su na korona virus i izolirani. Tarković ne misli mijenjati momčad koja pobjeđuje, niti mu taj izostanak diktira bilo što, makar su zbog zadobivenih udaraca Mak i Pekarik proteklih dana bili više na terapiji. Svi drugi su OK, a jedan od najiskusnijih Petr Pekarik uoči sudara sa Švedskom kaže:

Teži od Poljaka

- Bit će nam teži protivnik od Poljske - sigurno. Uravnotežena momčad, žilava, igraju jedan za drugog i to rade vrlo kvalitetno što su pokazali protiv Španjolske, makar nisu dominirali, ali su stvorili sjajne prilike. Mi moramo nastaviti kao protiv Poljske, tu je cijela filozofija.

Nakon vruće Seville Šveđani su u svježijem St Peterburgu. Dejan Kuluševski se vratio treninzima, ali neće biti u sastavu. Najveći upitnik im je nastup standardnog ‘rovokopača’ Chrisa Olssona, ali tu je jednako takav Viktor Claesson, pa problema neće biti. Kao dvije moguće zamjene spominju se Krafth umjesto Lustiga Cajuste u vezi možda umjesto Claessona ne bude li Olsson mogao, no ne treba očekivati promjene jer Janne Andersson to radi samo u krajnjoj nuždi.

Škriniar nije brz

Švedski mediji u prvi plan guraju priču o Mareku Hamšiku koji igra u njihovom Göteborgu, a Albin Ekdahl koji bi ga trebao čuvati kaže:

- Riječ je o sjajnom igraču koji je imao fantastičnu karijeru. To je jedan od onih s kojima moramo biti čvrsti, ne dopustiti mu da ima previše lopte.

Ali rekao je Ekdahl i jednu zanimljivu kada su ga pitali o Milanu Škriniaru i njegovim manama.

- Sjajan igrač, možda ne apsolutno najbrži.

Detalj koji može otkriti dosta o švedskim namjerama.

image
Milan Škriniar
 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Dražen Pinević/Foto: MAXIM SHEMETOV Afp

Autor: