‘TAJ PROJEKT NIJE ČIST!’ Karolina Vidović Krišto progovorila o raskolu u Domovinskom pokretu: Njezine riječi će zaboljeli prozvane!

09.08.2021. 13:47:00

Neovisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto komentirala je za N1 televiziju zahtjev iz BiH za procesuiranjem hrvatskih zapovjednika iz akcije Bljesak te ga je nazvala skandalom ove i prethodne vlade. Optužbe je nazvala – apsurdnim.

“Srpska agresija se odvijala s teritorija BiH i naravno da smo se opravdano branili od te agresije. Ubijeno je stotine žrtava, mnogo djece, je li DORH podigao ijednu optužnicu protiv ijednog generala s tog područja iz BiH?

Je li RH podigla ijednu optužnicu protiv ijednog čuvara logora na tom teritoriju? Nije. Naravno, ako Hrvatska ne radi svoj posao, hrvatske vlade, naravno da će druga strana tu situaciju iskoristiti i konstruirati laži s jednostavnom ciljem da stvori ravnotežu i izjednači krivnju”, stava je Krišto.

Krišto napala Hidu Bišćevića

Nadalje, Krišto je osula paljbu i po našim tajnim službama i diplomaciji, a meta joj je bio Hido Biščević, veleposlanik u Beogradu. Za početak, zamjerila je što je sa 70 godina u službi jer je to, kako kaže, “neprimjereno”.

“Za njega imamo opravdane optužbe da je bio sudionik UDBA-a. Postavlja se pitanje zašto to Vlada nije istražila prije nego što ga je postavila na jedno tako osjetljivo mjesto jer uvijek postoji mogućnost da ga srbijanske vlasti ucjenjuju”, naglasila je. No, kad je upitana ima li dokaze, spomenula je tek kako “ima dokaze da Vlada nije ništa učinila da raščisti takve ozbiljne i opravdane optužbe”.

Nije mogla izbjeći ni pitanje o Domovinskom pokretu preko kojeg je ušla u Sabor.

Izašla sam iz tog kluba jer sam rano vidjela da taj projekt nije čist. Mi često imamo situaciju da je oporba krojena prema mjeri vladajućih i ovdje se vidjelo da se radi o ljudima koji nisu slobodni u svojim odlukama. Mi u Hrvatskoj ni nemamo oporbu. To nisu moje svađe ni moj svijet. To da je to ružno, to svako normalan vidi”, rekla je.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Izvorni autor: Daniel Radman/Dnevno.hr/N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.