Tako to ide. Poskupe cigarete, a onda se tim novcem spašava državni proizvođač duhana

16.02.2020. 10:36:00

DAVOR HUIĆ, čelnik udruge poreznih obveznika Lipa, objavio je zanimljiv status na Facebooku u kojem je povezao nedavno povećanje trošarina na duhanske proizvode i spašavanje državnog gubitaša koji proizvodi – duhan.

“Ima li luđe od ovog? Dakle, prvo ljudima digneš trošarine na cigarete to jest duhanske proizvode te im tako, pod izlikom da se brineš za njihovo zdravlje, iz džepa izbiješ solidnu lovicu. Onda tom lovom (ili nekom drugom koju si oteo radnim ljudima pod izlikom da ćeš graditi “vrtiće i škole”), podupireš državnu firmu koja je notorni gubitaš i koja proizvodi – duhan. Pa ne valjda isti onaj duhan koji je štetan za zdravlje? Da, da – baš taj”, napisao je Huić pa nastavljao nabrajati apsurde.

“Sve što ne valja s ovom državom na jednom mjestu”

“Onda još daješ poticaje za sadnju tog istog duhana, od love koju si maznuo ljudima u vidu trošarina pod izlikom da se brineš o njihovom zdravlju. Sve što ne valja s ovom državom na jednom mjestu – divljačko dizanje poreza i nameta, subvencioniranje poljoprivrede, saniranje gubitaša.

Samo da još otkrijemo da je šef te firme član vladajuće stranke i nećak nekog saborskog zastupnika ili župana ili tako nešto, i da živi u POS-ovom stanu, ili još bolje, da ne živi u POS-ovom stanu nego da ga iznajmljuje, i da mu žena ima firmu koja radi s ovom državnom u kojoj je on šef i da žive u kući na zemlji koju mu je iz livade u građevinsko prenamijenio sestrić od bratučeda koji radi u gradskom poglavarstvu, pogađate – na GUP-u, i da ima odraslog klinca koji divlja terencem po selu bez dozvole ali mu nitko ništa ne može jer je “na tajnom zadatku”. E, to bi bila fino zaokružena priča o tome kako funkcionira hrvatska ekonomija. Takozvana cirkularna ekonomija”, poentirao je Huić. (HINA/R.I.)

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.