Tihomir Kundid opet neće biti prisutan na Odboru za obranu. Anušić: "Maltretira i mobingira čovjeka koji je heroj Domovinskog rata"

18.10.2024. 13:01:00

U Hrvatski sabor stigao je ministar obrane Ivan Anušić, koji je u izjavi za novinare potvrdio da načelnik Glavnog stožera oružanih snaga, Tihomir Kundid, ponovno neće prisustvovati Odboru za obranu, zakazanom za ponedjeljak. Naime, predsjednik Republike ponovo je zabranio njegov dolazak.

"Kao što se i očekivalo, ponovno je dao zapovijed načelniku Glavnog stožera da ne može prisustvovati Odboru za obranu, kao što se dogodilo i zadnji puta. Ovaj se put načelnik pismenim putem ispričao i napisao očitovanje prema Odboru za obranu i to je to. Vidjet ćemo što ćemo sada, nastavit ćemo raditi kako od nas nalaže Zakon, a kako će se odvijati daljnja situacija, molim novinare da odu na Pantovčak i pitaju prvog čovjeka, kuhara sve kuhinje. Pitajte kuhara do kada će se ovako ponašati", kazao je Anušić.

Ministar je naglasio da će se odazvati na sjednicu Odbora za obranu ako bude pozvan, kao i svi ostali koji se pozivaju i dolaze, te da će nastaviti raditi u skladu s zakonom.

"Jedino je naredbom Milanovića dva puta spriječen predstavnik OSRH-a, koji ima ulogu, kao struka, kao vojnik, kao netko tko ne govori iz kuta politike. Spriječen je dva puta zaredom da kaže istinu javnosti", istaknuo je.

Anušić je rekao da pitanja o ovoj situaciji nemaju smisla postavljati njemu.

"To je pitanje koje nema smisla postavljati meni, sve sam rekao, sve drugo što kažem može biti puno gore", dodao je.

Pozvao je novinare da pričekaju na Pantovčaku i da pitaju predsjednika zašto maltretira i mobingira čovjeka koji je heroj Domovinskog rata, osobu koju je on sam predložio za načelnika.

"Čovjek koji dana nije proveo u hrvatskoj vojsci sada se ponaša kao netko tko može mobingirati načelnika Glavnog stožera, a to znači da zlostavlja kompletan OSHR i sprječava ih u njihovim dužnostima", zaključio je Anušić.

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto:video screenshot / HRT / HTV

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.