Tko je novi dekan Hrvatskog vojnog učilišta: Goran je dobitnik američke medalje koju nema baš svatko

04.07.2024. 08:45:00

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”  održana je primopredaja dužnosti dekana između dosadašnjeg dekana brigadira Andrije Kozine i novog dekana brigadira Gorana Huljeva.

Brigadir Goran Huljev na dužnost dekana dolazi s dužnosti načelnika Katedre zračnih operacija. Tom je prigodom zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general-bojnik Slaven Zdilar, uz nazočnost načelnika Katedri Dekanata, zahvalio brigadiru Kozini na dosadašnjem radu i uspješnom obavljanju dužnosti, a novom dekanu brigadiru Huljevu zaželio puno uspjeha na novom radnom mjestu.

Naglasio je kako od novog dekana očekuje daljnje inovacije kako u nastavnim procesima tako i u dogradnji nastavnih planova i programa.

Foto: HVU/ S. Španić
Novi dekan je dragovoljac Domovinskog rata

Novi dekan HVU-a brigadir Huljev zahvalio je zapovjedniku na ukazanom povjerenju i najavio kako će s izuzetnim potencijalom koji posjeduje Dekanat uz pozitivne stavove i pristupe, te timski rad, zasigurno realizirati sve što se od njih bude zahtijevalo.

Brigadir Goran Huljev dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. godine. Kao pilot-nastavnik letenja obnašao je različite dužnosti u 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te Središtu za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”. Pored zvanja nastavnika letenja ima i zvanje probnog pilota, te je ovlašteni ispitivač na avionima ZLIN 242L i Pilatusu PC-9M.

Tijekom karijere više je puta odlikovan, nagrađivan i pohvaljivan. Ratno zrakoplovstvo SAD-a 2012. godine dodijelilo mu je medalju Air Force Achievement Medal. Dužnost zapovjednika Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” obnašao je od 2017. do 2023. godine.

Izvor: dnevnik.hr/Foto: HVU/ S. Španić

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.