TO SMO ČEKALI: Ruža Tomašić izrekla pravu istinu o petokraci u Rijeci

02.02.2020. 10:01:00

Hrvatska eurozastupnica i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić oglasila se u subotu na svom profilu na Facebooku o postavljanju jugoslavenskih simbola u Rijeci.

“Simboli zločinačkog komunističkog režima na ulicama Rijeke koji vrijeđaju brojne građane nisu nikakva umjetnost nego jasna promocija političkih uvjerenja i ispoljavanje osobne frustracije jedne klike koja ne može prežaliti to što se Hrvatska oslobodila od okova titoizma i jugoslavenskih zabluda. I sve to na račun poreznih obveznika, kao i inače.

Riječka, hrvatska i europska kultura u ovom su projektu svedene na nostalgiju za propalim zločinačkim sustavom i državom koja je bila tamnica naroda. To je poražavajuće zato što taj lijepi hrvatski grad i naša domovina mogu – i u kulturnom i u svakom drugom smislu – ponuditi puno više od provincijskog ljevičarenja i jugonostalgije pojedinaca koji su u bivšem sustavu živjeli kao bubreg u loju pa sad žale za svojim privilegijama.

Komunistički simboli ne smiju nagrđivati javne površine! Ako ih se prikazuje tek kao dio hrvatske povijesti, mjesto im je u muzeju, a ne na gradskim ulicama u slobodnoj demokratskoj Hrvatskoj!”

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.