TODORIĆ DOBIO SPOR PROTIV SBERBANKE, dužni su mu podmiriti milijune sudskih troškova!

02.06.2020. 20:04:00

Suvlasnik Agrokora, ruska Sberbanka, pokušala je na sudu dokazati kako je Ivica Todorić sredinom 2015. godine darovao Kulmerove dvore svojoj djeci – kćeri Ivi i sinovima Anti Ivanu, kako bi spriječio da se preko te nekretnine naplate njegovi dugovi.

No, Sberbanka nije dobila tu presudu pa bi prema nepravomoćnoj presudi Općinskog građanskog suda u Zagrebu, trebali Todorićima podmiriti oko tri i pol milijuna kuna sudskih troškova. Na ovu se presudu još imaju pravo žaliti, javlja Telegram.

Ovaj slučaj događao se “iza kulisa” afere Agrokor u kojoj protiv Todorića još nije podignuta optužnica. Sumnja se da je iz koncerna izvukao nešto više od milijardu kuna, a među dugovima Agrokora ostao je i neplaćeni kredit Sberbanci.

Naime, mjesec i pol dana prije nego što je u Agrokor ušla izvanredna uprava, Todorić je sklopio ugovor sa Sberbankom prema kojem osobno jamči za kreditne obaveze Agrokora. Kada je ušla izvanredna uprava, Sberbanka mu je cijelog poslala na naplatu. Radilo se tad o 62,8 milijuna eura. No, Todorić to nije mogao platiti jer je dvije godine ranije darovao tri četvrtine Kulmerovih dvora svojoj djeci.

Sberbanka je podignula tužbu protiv Todorića i njegove djece, a od suda su tražili da ponište darovne ugovore. Ipak, sud nije prihvatio tvrdnju da je Todorić Dvore darovao djeci kako bi oštetio Sberbanku.

– Darovni ugovor sklopljen je otprilike godinu dana prije nego što su javno obznanjeni financijski problemi Agrokora – primijetio je sud u presudi.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Autor: