Todorić o Tedeschiju: Pet sam godina o tom neciviliziranome licemjeru šutio

18.12.2021. 12:40:00

Ivica Todorić komentirao je na svom Facebook profilu izjave Emila Tedeschija o “Agrokorovim svemirskim rupama od nekoliko milijardi”, tvrdeći da pokušava podmetnuti laži. Todorić je u statusu Tedeschija imenovao “Necivilizirani”.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Kako se uzastopno u medijima ponavlja izjava Emila Tedeschija (u daljnjem tekstu NECIVILIZIRAN) vlasnika Atlantik d.d., o meni i Agrokoru evo nekoliko riječi i o tome.
Zadnjih je dana ponovno pojačana aktivnost kokošara odmetnutog od naroda. Zašto? Vide da su im se minute počele odbrojavati, da bi se sve moglo brzo izokrenuti, hvata ih strah, a ima i zašto.”

“Zašto je NECIVILIZIRAN posebno nervozan? Zašto se druži sa Plenkovićem, Dalić, Vujčić, Savorićem i dr.? Hoće li ih se ubrzo odreći kao i mene? Koliko će duboko NECIVILIZIRAN upasti u mrezu?
Toj osobi, iako smo godinama surađivali korektno kao i sa tisućama dobavljača, ja sam od prvoga dana pokazao svoj stav o njemu. Nikada ga osobno nisam primio u svoju kuću, ne sjećam se da sam s njim ručao, rijetko bi se čuli, a mene je zvao Najveći“. – napominje.

“Nisam ga cijenio, niti ga danas cijenim iz razloga što je živio od napojnice i marže. U Hrvatskoj je izgradio jednu tvornicu (pasju kućicu) i za godinu dana ju zatvorio. Doduše, u drugim državama ulagao je u gotove industrije. Sve to njegovo nije imalo pola vrijednosti jedne kompanije članice Agrokora.” – piše Todorić

“Bio je opčinjen mnome pa mu se sve pobrkalo”

“Sada NECIVILIZIRAN pokušava podmetnuti laži i govori kako je u Agrokoru – nastala svemirska rupa od nekoliko milijardi. Agrokorovo stanje duga u knjigama Agrokora je iskazano 5 miliardi EUR. Trgovački sud Zagreb utvrdio je dug Agrokora točno 5 milijardi EUR. Taj dug za Agrokor bio je više nego prihvatljiv, pogotovo u odnosu na vrijednost Agrokora u to vrijeme. Kada se uskoro pokaže veličina, mnogima će se zavrtjeti u glavi. Agrokor, u vrijeme kada su ga opljačkali, nije imao naredne 3 g. financijskih obaveza, tekuća likvidnost nikada bolja, još koji mjesec i Agrokor se lista na Londonskoj burzi. Od trenutka kada sam otišao iz Agrokora, ni jedan Euro nije dobio pomoći, a opljačkali su oko 1.2 milijardu EURA. Koja rupa?” –  pita se Todorić

“Govori o managementu i upravljanju Agrokora. Jednom riječju, neznalica, primitivac. Bio je opčinjen mnome pa mu se sve pobrkalo. Menadžiranje i organizacija Agrokora bila je jedna od najjačih snaga koje su izgradile najveće industrije u ovome dijelu EU. U Agrokoru je bilo 50 velikih kompanija i toliko manjih samostalnih s odličnim managementima. Agrokor je investirao, dizao vrijednost i konkurirao globalnim kompanijama. Ja bi u Jamnicu, ili neku drugu kompaniju u 2 g. jedanput došao.” – dodaje.

“A pogledajte NECIVILIZIRANOGA dalje, on govori da sam ja rekao da je “čitava odgovornost u kompaniji na meni…“. -iščuđava se Todorić.

“1. Da, to sam izjavio jer su optužene osobe samo iz Agrokora d.d., a ne i Zvijezde, Belja i drugih.
2. To sam i izjavio iz razloga sto sam 100% znao da nikakve odgovornosti ne postoji prema meni i nikome u Agrokoru. To se već sada sa javno dostupnim dokazima moze procijeniti.
Taj necivilizirani na silu bi htio nametnuti meni odgovornost, a ništa ne razumije.
Pet godina sam o tom neciviliziranome licemjeru koji me je iz interesa blatio šutio, procijenite sada sami o kakvoj se osobi radi.”

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto: snimka zaslona, fah; Fotomontaža: narod.hr

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.