TOMAŠEVIĆ NAJAVIO PONOVNO UKLANJANJE MURALA PRALJKU: ‘Njegov mural nije bio uklonjen greškom’

14.12.2021. 12:39:00

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u utorak je održao konferenciju za medije.

Dogradonačelnik Luka Korlaet pohvalio se kako je Narodna Republika Kina donirala 100.000 kuna Gimnaziji Tituša Brezovačkog za obnovu.

Martina Jurišić bit će nova predstojnica Ureda gradonačelnika”, rekao je Tomašević.

“Završen je natječaj i danas je imenovan kao novi predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović. Marko Bogdanović je iskusni menadžer koji je proteklih 20 godina proveo upravljajući vodećim hrvatskim kompanijama. Bio je u Đuri Đakoviću, Holdingu i član uprave i glavni izvršni direktor. Radio je na poslovima restrukturiranja, spajanjima grupacije, bio odgovoran za strateške projekte”, rekao je Tomašević.

Kada će otvoriti skijalište i žičara?

“Tu je ministar prometa bio optimističan, rekao je da bi to moglo biti do skijaškog kupa. Imali smo dobru komunikaciju s njima. Trenutno je u procesu usklađenje pravnog okvira, ne samo za žičaru nego i drugu infrastrukturu. Mislim da će Grad onda dobiti i osmu upravnu dozvolu za žičaru. Sigurno će biti u ovoj skijaškoj sezoni. Kada će se otvoriti to ovisi o vremenskim uvjetima i pripremi staze za skijaški kup”, rekao je Tomašević.

“Udruga skijanja kaže da je imala povlaštene karte, ali do toga neće imati sada”, rekla je novinarka.

“Prvi glas mi je da postoje povlaštene karte, a kamoli da sam donio odluku vezano uz to. Provjerit ću”, odgovorio je Tomašević.

Hoće li se ponovno ukloniti mural Praljku?

“O tom muralu se oglasio već HEP i Grad Zagreb će sukladno propisima djelovati po Zakonu. Već sam rekao da su greškom uklonjeni murali za žrtve Vukovare, međutim, nije greškom bio uklonjen mural Praljku. Djelovat ćemo po Zakonu. Za murale su potrebne dozvole, a vlasnik trafostanice je HEP”, rekao je Tomašević.

Ukidanje mjere roditelj odgojitelj

“Stalno se govori da će ukidanje te mjere napraviti pritisak na vrtiće. Pet godina se ništa nije ulagalo u vrtiće. Moramo prekinuti taj začarani krug. Dužni smo kao Grada omogućiti vrtiće po kvartovima i predvidjeli smo dodatna sredstva za najam i proširenje kapacitete vrtića kako bi se poštovao državni pedagoški standard”, rekao je gradonačelnik.

Nadzor u poliklinici

“Moram provjeriti je li završen nadzor kontrolnog ureda i tu ćemo tražiti koji su rezultati tog nadzora, ali pojavile su se i optužbe ravnateljice da je nestajala neka dokumentacija oko čega je obavještena policija i mi čekamo rezultate te istrage”, rekao je Tomašević.

Optužnica protiv doktora Redžepija

“Ta optužnica je sada potvrđena ako sam dobro informiran. Postoji presumpcija nevinosti. Ako je netko trgovao svojim utjecajem u svrhu utjecanja na dodjeljivanje djeteta u postupku za skrbništvo, treba odgovarati”, rekao je Tomašević.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Screenshot/Facebook

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.