Tomašević nakon požara u centru Zagreba: Nedopustivo je da se ovako nešto događa

01.06.2022. 09:30:00

Požar tijekom sanacije puknuća cjevovoda izbio je u Frankopanskoj ulici u središtu Zagreba u utorak navečer, pri čemu je opečen vozač bagera. Na mjesto događaja noćas je stigao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Veliki požar koji je u utorak nešto nakon 23 sata izbio u samom centru Zagreba, u Frankopanskoj ulici, uplašio je mnoge Zagrepčane. Zapalio se plin nakon što je tijekom sanacije ranije puknutog cjevovoda, zbog koje dio građana s tog područja od popodneva nije imao vode, bager probio plinsku cijev. Plamen je u jednom trenutku bio visine i veće od 10 metara.

Nakon što je Gradska plinara zatvorila ventile plina, požar je ugašen nešto prije 2 sata ujutro. Na terenu su bili brojni vatrogasci, policija i ZET-ovci, jer je plamen zahvatio i žice tramvaja, koje su pale na tlo. Tramvajski promet tim dijelom je u prekidu.

Izvor : Marko Lukunic/PIXSELL

Ubrzo po dojavi o izbijanju požara ondje je stigao i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je po njegovu gašenju dao izjavu za novinare, prenosi Dnevnik.hr.

Izvor : Marko Lukunic/PIXSELL

Istaknuo je da treba istražiti što se dogodilo i da će, ako je došlo do neke greške u proceduri, oni koji su odgovorni biti sankcionirani. “Ovo se ne pamti, nedopustivo je da se ovako nešto događa”, rekao je Tomašević. Kazao je da će u srijedu biti otežan javni prijevoz te se zbog poteškoća ispričao građanima.

U požaru je oštećen jedan stan i izlog, a četvero je ljudi prevezeno u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Riječ je o radnicima na toj lokaciji. Dvojica su potom puštena kućama, a u bolnici su zadržana ostala dvojica – jedan ima lakše, a drugi teže ozljede.

Kazao je i kako su stanarima tog područja ponudili da prenoće u Hostelu Arena, no nakon što su vatrogasci ustvrdili da je sada sigurno, vratili su se kućama.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.