Tomašić: Počivala u miru Božjem, mladosti hrvatska!; Škoro: Nema veće boli od gubitka djeteta

01.01.2021. 19:50:00

OGLASILI SE MILAS, ZOVKO, CETINIĆ...

Osmero mladih izgubilo je život u novogodišnjoj noći s četvrtka na petak kod Posušja. Slavlje se pretvorilo u neviđenu tragediju kada je susjed u želji da im čestita novu godinu, zatekao osam beživotnih tijela.

Nakon predsjednika Zorana Milanovića te premijera Andreja Plenkovića, izražavanju sućuti obiteljima pridružile su se i druge osobe iz političkog i javnog života u Hrvatskoj. 

"Moja najiskrenija sućut obiteljima mladih koji su u novogodišnjoj noći tragično izgubili živote u Posušju. Nema veće boli od gubitka djeteta. U mislima i molitvama sam s vama i cijelim posuškim krajem, koji je strašno potresen ovom neviđenom tragedijom", napisao je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro na društvenim mrežama.

Moja najiskrenija sućut obiteljima mladih koji su u novogodišnjoj noći tragično izgubili živote u Posušju. Nema veće...

Objavljuje Miroslav ŠkoroPetak, 1. siječnja 2021.

"U molitvi s Posušacima. Počivala u miru Božjem, mladosti hrvatska", napisala je zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić.

U molitvi s Posušacima. Počivala u miru Božjem, mladosti hrvatska!

Objavljuje Ruža TomašićPetak, 1. siječnja 2021.

"Osam mladih života; počivali u miru", poručila je fotografijom pjevačica Meri Cetinić.

Objavljuje Meri CetinićPetak, 1. siječnja 2021.

"Iskrena sućut obiteljima.

Osam izgubljenih života u Posušju.

Fotografija je nastala na današnji dan prije nekoliko godina, nakon dočeka nove godine u Posušju.

Malo mjesto dobrih i susretljivih ljudi.

U mislima s vama", napisala je glumica Ornela Vištica.

Iskrena Sućut obiteljima. 8 izgubljenih života u Posušju. . Fotografija je nastala na današnji dan prije nekoliko...

Objavljuje Ornela VisticaPetak, 1. siječnja 2021.

Sućut obiteljima tragično poginulih osmero mladih ljudi s područja Posušja uputili su državni tajnik za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te eurozastupnica Željana Zovko, priopćeno je u petak iz njihovih ureda, javlja Hina.

"S velikim žaljenjem i tugom primio sam vijest o tragičnoj smrti osam mladih života iz općine Posušje", napisao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 

"Iskreno suosjećam u boli s obitelji, prijateljima i poznanicima tragično preminulih", stoji u poruci koju je uputio "u ime te u svoje osobno ime obiteljima stradalih djevojaka i mladića, njihovim prijateljima i svima koji su ih voljeli.”

Sućut je obiteljima izrazila i zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu.

"Stravična vijest o tragediji u Posušju u kojoj je ugašeno osam mladih života nas je sve ostavila u dubokoj boli i nevjerici. S neizmjernom tugom i žaljenjem, izražavam iskrenu i najdublju sućut obiteljima tragično preminulih djevojaka i mladića", napisala je eurozastupnica Zovko. 

Četiri mladića i četiri djevojke u dobi od 18 do 20 godina preminulo je od posljedica gušenja u mjestu Tribistovo nedaleko Posušja u novogodišnjoj noći. Po neslužbenim navodima djevojke i mladiće je najvjerojatnije ugušio plin iz agregata koji je napajao kuću električnom energijom.

Podsjetimo, osmero mladih iz općine Posušje, četiri mladića i četiri djevojke, stradalo je na Tribistovu na dočeku Nove godine. 

Roditelji su tijekom jutra zvali svoju djecu, no oni im nisu odgovarali na pozive. Jedan susjed je došao do vikendice, udario nogom u vrata i otvorio ih. Tamo ga je zatekao užasan prizor mrtvih tijela. Iako policija nije potvrdila, mediji nagađaju da su se ugušili plinom iz agregata.

Otkriveni su identiteti stradalih, a pročitati ih možete ovdje.

Izvor: bkk/Direktno.hr/Foto:FaH/Direktno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.