Tomislav Saucha zatvorsku kaznu odslužit će u kaznionici poluotvorenog tipa u Turopolju

30.11.2023. 16:01:00

NIJE DALEKO OD KUĆE

Dobro se snašao. Posložio si je sve u glavi, radi i nema nikakvih problema s drugim zatvorenicima, rekao nam je njegov odvjetnik Darko Maržić

Nekadašnji predstojnik Ureda premijera Zorana Milanovića, Tomislav Saucha, kaznu služi u kaznionici poluotvorenog tipa u Turopolju, doznaje 24sata.

Nakon što se 24. listopada 2023. javio u zagrebački zatvor Remetinec na odsluženje trogodišnje zatvorske kazne, nekoliko tjedana proveo je u Centru za dijagnostiku, a nakon psihosocijalne procjene odlučili su da će za njega najbolje biti da kaznu služi nedaleko od Zagreba. U kaznionici u Turopolju kaznu izdržavaju punoljetni muški zatvorenici osuđeni na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci.

- Dobro se snašao. Posložio si je sve u glavi, radi i nema nikakvih problema s drugim zatvorenicima - rekao nam je njegov odvjetnik Darko Maržić.

Vrhovni sud je u ožujku, podsjećamo, potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je Saucha zbog lažiranja putnih naloga osuđen na tri godine, a njegova nekadašnja tajnica Sandra Zeljko na četiri i pol godine zatvora. Uz zatvorsku kaznu, Saucha i Zeljko osuđeni su i na zabranu obavljanja službene dužnosti, a državi moraju vratiti gotovo milijun izvučenih kuna. Nakon što odsluži pola kazne, za 14,5 mjeseci, Saucha može zatražiti da ga puste na uvjetni otpust.

Izvor: 24sata/Foto:mpu.gov.hr/snimka zaslona/montaža PDN

Izvorni autor: PDN/24sata/Vilim Cvok

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.