TOMISLAVGRAD: Sastali se bivši tenkisti HV-a i HVO-a bez kojih ne bi dobili rat

03.05.2021. 18:08:00

ODIGRALI POVIJESNU ULOGU

Već šestu godinu zaredom u Tomislavgradu upriličen je susret  tenkista  iz sastava tomislavgradske brigade „Kralj Tomislav“ ,1. gardijske brigade Ante Brune Bušića, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčevića – Uskoplje, Brigade Petra Krešimira IV – Livno, Brigade Eugena Kvaternika – Bugojno, pukovnije “Hrvoje Vukčić Hrvatinić” –  Jajce  te Kupreške bojne, a prigodnom susretu nazočili su i veterani oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske.

Tenkisti hrvatske vojske

U organizaciji bivših tenkista iz sastava brigade Kralj Tomislav iz Tomislavgrada, i jučer su se  kod spomen obilježja okupili bivši pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a i HV- a kako bi položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, piše Tomislavcity.

Uz članove obitelji, suborce i prijatelje tenkista odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje nazočilo je izaslanstva općine Tomislavgrad  te predstavnici braniteljskih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO i HV-a koji su položili vijenac ispred spomen obilježja u znak sjećanja na sve poginule.

Tenkisti hrvatske vojske

U ime bivših tenkista iz sastava brigade “Kralj Tomislav”, nazočnima se obratio Mijo Šteko koji je prisjetivši se poginulih i umrlih suboraca istaknuo još jednom  povijesnu ulogu tenkista HVO-a i Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata .

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Tenkisti hrvatske vojske

Izvorni autor: S.V./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.