Tomo Medved Ove godine ne idem u Grubore

02.08.2021. 15:39:00

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved bio je gost N1 Studija uživo.

Medved se kratko osvrnuo na činjenicu što Boris Milošević ove godine neće na obilježavanje obljetnice Oluje u Knin.

“Prije svega, kratki podjsetnik. Prošle godine je bila obljetnica. Ove godine imamo 26. obljetnicu. Nazočit će veći dio članica i članova Vlade. Nastavljamo dostojanstveno obilježavati sve obljetnice. Pred nama je 30. obljetnica stradanja Vukovara. Niz je ove godine obljetnica, obljetnica koje nas podsjećaju na 1991. godinu. Svakodnevno imamo nekoliko obljetnica. Ono što je možda uz ovaj segment naše nazočnosti još važnije”, rekao je Medved.

Ministar napominje kako je puno toga što na generalnoj slici i u odnosu u društvu Vlada čini te da će tako i nastaviti.

Na pitanje nije li bolje da odlazak predstavnika Srba u Knin i predstavnika Vlade u Grubore postane praksa nego gesta, odgovara:

“Što se tiče same geste, ona je bila više nego jasna. Važno je ono što mi činimo svakog dana. Ono što činimo u stvaranju preduvjeta za razvoj područja koja su stradala u Domovinskom ratu. Važno je graditi i odnose u društvu, da sve ono što činimo bude uzor i poticaj na izgradnju normalnih odnosa. Svakoga dana svojim radom doprinosimo stvaranju perspektive i izgradnji odnosa koji garantiraju kvalitetan život našeg naroda”.

Medved je potvrdio da ove godine neće ići u Grubore.

“Ja sam prošle godine bio. Predsjednik Vlade je nazočio na nekim drugim mjestima. Prošle godine je bila 25. obljetnica. Obljetnice će se sve organizirati dostojanstveno i to je ono što je važno”, kazao je Medved.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska/Foto: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.