Tragična prometna nesreća na autocesti A2 kod Mokrica odnijela život 11-godišnjeg djeteta

16.07.2023. 12:50:00

Kombi je prešao na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, na kojoj je zbog kvara bilo parkirano teretno vozilo. Prilikom sudara kombi je udario u odvodni kanal, pri čemu je iz njega ispalo unesrećeno dijete. U teškoj prometnoj nesreći na autocesti A2, kod Mokrica, u subotu popodne je poginulo 11-godišnje dijete slovenskog državljanstva, izvijestila je PU krapinsko-zagorska, donosi 24sata.

Kombi prešao na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi

Do nesreće je došlo oko 17.50 sati, kada se 38-godišnji slovenski državljanin, upravljajući kombijem slovenskih registracija, autocestom iz smjera Zagreba u smjeru Krapine, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je djelomično prešao vozilom na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela kombi vozila u stražnji lijevi dio poluprikolice kamiona, kojeg je zbog kvara zaustavio 50-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine.

Sudar kombija i teretnog vozila rezultirao tragičnim ishodom

Nakon udara u kamion, kombi je udario u bočni dio poluprikolice, izgubio kontrolu i sletio na travnatu nizbrdicu, pri čemu je iz vozila ispalo 11-godišnje dijete. Nažalost, dijete je preminulo na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda. Vozač kombija prevezen je u Opću bolnicu Zabok vozilom Hitne medicinske pomoći.

Detalji nesreće i ozljede sudionika

U sudaru su odbačeni dijelovi vozila na koje su, upravljajući osobnim automobilima, naletjeli 64-godišnji slovenski državljanin i 35-godišnji češki državljanin. Ozljede ostalih sudionika nesreće zasad nisu poznate.

Očevid i reakcija nadležnih službi

Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnjeg postupka.

Privremeno zatvaranje prometa na autocesti

Stoga je u subotu od 19:00 do 23:55 sati promet autocestom od čvora Mokrice u smjeru Krapine bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Izvor: 24sata/Foto:Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija/Facebook

Izvorni autor: PDN/24sata/Zrinka Medak Radić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.