TURUDIĆ DOŽIVIO TEŽAK PORAZ: DSV izabrao Željka Horvatovića za predsjednika Visokog kaznenog suda! Evo što je na kraju presudilo

31.03.2021. 17:31:00

Hrvatska je dobila novog šefa Visokog kaznenog suda.  Bit će to Željko Horvatović. Dužnost će obavljati u iduće četiri godine.

Od 11 članova DSV-a njih šest dalo je glas Horvatoviću, dva manje dobio je Turudić dok je jedan listić bio nevažeći.

Nije sve prošlo bez problema

Uoči same sjednice kandidatkinja za predsjednicu Visokog kaznenog suda Lana Peto Kujundžić( koja nije dobila nijedan glas u izboru) ali je svoji  zahtjevima sve učinila puno napetiji.  Tražila je  naime za izuzeće čak  četvero članova Državnog sudbenog vijeća zbog, kako je navela, povezanosti sa sucem Turudićem. Koji je naravno bio njen protukandidat.

Tražila je da se iz glasanja izuzme i bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, jer je Bošnjaković dok je još bio ministar imenovao Turudića za v.d. upravitelja Visokog kaznenog suda.

Uz Bošnjakovića tražila je izuzeće Nevena Cambija i sutkinje Lidije Vidjak, kao i Turudićeva savjetnika Darka Milkovića.

DSV je odbio zahtjev za izuzeće smatrajući ga neosnovanim.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Pixsell

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.