TUŽNA VUKOVARSKA JESEN 32. Obljetnica stradavanja gradske četvrti Sajmište

15.09.2023. 21:16:00

32. godišnjica stradanja gradske četvrti Sajmište obilježena je danas u Udruzi hrvatskih branitelja Sajmišta te podno spomenika na mjestu masovne grobnice u Novoj ulici gdje je 12 hrvatskih branitelja i civila ubijeno i bačeno u bunar.

Sajmište je poznato po tome što su se ovdje vodile najteže borbe, a hrvatski branitelji bili su samo nekoliko desetak metara udaljeni od neprijateljske vojske.

“Nakon ubojstva 12-orice redarstvenika u Borovu selu koji su najavili svu bestijalnost njihove agresije, ovo su prvi masovniji masakri i zločini kako nad braniteljima tako i nad djecom, ženama i starijim osobama. Tu smo s obiteljima kako bi tim ljudima odali poštovanje. Ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu i moramo za njih nastaviti tražiti pravdu. Nažalost, prošlo je trideset godina, a zločinci nisu kažnjeni”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Pred nama su dva mjeseca u kojima se prisjećamo i odajemo počast junacima obrane Vukovara i Republike Hrvatske.

Izvor: crodex.net/Foto: Grad Vukovar

Izvorni autor: Draženka Franjić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.