U Daruvaru održana komemoracija povodom 30. obljetnice ubojstva trojice hrvatskih policajaca

20.07.2021. 19:39:00

Miroslav Polak sin Stjepana i Marije rođen 1965., Ivan Rončević sin Marka i Kate rođen 1964., i Robert Žili sin Marka i Milene rođen 1967., na današnji dan prije 30 godina ubijeni su na ulicama Daruvara u terorističkom napadu.

Prije 30 godina u terorističkom napadu koji je izvršen na ulicama grada Daruvara tragično su poginuli policijski službenici Policijske postaje Daruvar; Miroslav Polak, Ivan Rončević i Robert Žili. Poginuli policijski službenici su i prve braniteljske žrtve ovog grada.
Njima u čast danas je održana komemoracija koja je započela na grobovima poginulih hrvatskih policajaca u mjestima Doljani, Levinovac i Donji Čaglić, gdje su obitelji poginulih zajedno s delegacijom Grada Daruvara,  UHPBD ’91 i PP Daruvar zapalili svijeće i položili vijence.
Obilježavanje se nastavilo u Daruvaru u ulici Petra Svačića kod spomen obilježja poginulim policijskim službenicima.
Prvim braniteljskim žrtvama obrane Daruvara došli su se pokloniti i izraziti pijetet uz članove njihovih obitelji, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja- ravnatelj uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara, zamjenik načelnika Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske Hamdija Mašinović, načelnik Policijske postaje Daruvar Dalibor Čajsa, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorskog Marija Jungić, izaslanstvo Javne vatrogasne postrojbe Daruvar koje je predvodio zapovjednik Zdenko Brandejs, izaslanstvo Grada Daruvara, gradonačelnik Damir Lneniček i zamjenici Vanda Cegledi i Vladimir Bilek, izaslanstvo Gradskog vijeća Grada Daruvara predvodio je predsjednik Ivor Kovačko a na komemorativnom skupu u Svačićevoj bili su i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s daruvarskog područja. 
Prisutnima se obratio izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, ravnatelj Uprave Dinko Tandara te predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara ’91. Ivo Gjaić, a kraći vjerski obred održao je policijski kapelan, Damir Vrabec.
 
 
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i na otvorenom
 
 
 Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i na otvorenom
 

 

 

 

 

Izvor: Grad Daruvar - fb / Foto: Grad Daruvar

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor: