U Koprivnici položeni vijenci u spomen na početak akcije “Orkan 91'”

29.10.2020. 16:02:00

U Koprivnici kod Spomenika hrvatskoj slobodi na Florijanskom trgu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.
U Operaciji Orkan ’91, koja je bila prva značajnija pobjeda HV-a u Domovinskom ratu, sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije.
Operacija se vodila  od 29. listopada 1991. do 3. siječnja 1992., kada je zbog potpisivanja Sarajevskog sporazuma morala biti prekinuta.
Ovom bitkom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije i spriječen je naum odsijecanja Slavonije.
U Operaciji Orkan ’91 sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije, a u borbama oslobađanja zapadne Slavonije svoje je živote izgubilo 23 branitelja s ovog područja.
Ukupno su za vrijeme Domovinskog rata poginula 152 branitelja s područja Koprivničko-križevačke  županije te nas zauvijek zadužili svojom žrtvom.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.