U Poljicima kod Imotskog još gori

27.07.2022. 09:55:00

Još traje gašenje požara otvorenog prostora u Poljicima nedaleko od Imotskog gdje od utorka popodne gori nisko raslinje, trava i borova šuma, doznaje se rano jutros u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Taj je požar buknuo u utorak oko 14.45 sati, potpomognut vjetrom u jednom se momentu približio kućama, ali su ga vatrogasci s imotskog, makarskog, omiškog, sinjskog, solinskog i splitskog područja uspješno odbili.

Na terenu se nalazi 66 vatrogasaca sa 22 vozila, a s obzirom na silinu vatre i jedan dio nepristupačnog terena, jučer popodne su zemaljskim snagama pomagala tri kanadera i helikopter.

U tom požaru gori nisko raslinje, trava i borova šuma, a još se ne zna koliku je površinu zahvatila vatra.

Brojni su vatrogasci cijelu noć dežurali na požarištu i sanirali ga, a jutros im dolazi zamjena i sve tako dok taj požar ne bude proglašen ugašenim.

Izvor: hina/Foto:Hrvatska vatrogasna zajednica

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.