U Posedarju i na Ražovljevoj glavici obilježena VRO Maslenica ’93

28.01.2021. 14:45:00

Vijence i svijeće izaslanstva su položila kod spomen obilježja na Ražovljevoj glavici te kod spomen-ploče na rivi u Posedarju

U Posedarju i na Ražovljevoj glavici, u srijedu, 27. siječnja 2021. godine obilježena je 28. obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenica ’93.

Obilježavanju je, uz obitelji poginulih branitelja, prisustvovao i izaslanik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika HRM komodor Damir Dojkić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pripadnici postrojbi koje su sudjelovale u oslobodilačkim akcijama, predstavnici lokalne i regionalne samouprave te drugi. Vijence i svijeće izaslanstva su položila kod spomen obilježja na Ražovljevoj glavici te kod spomen-ploče na rivi u Posedarju, priopćio je MORH

U neprijateljskom protuudaru na Škabrnju, koju su na Ražovljevoj glavici branili pripadnici Mješovitog odreda mornaričkog pješaštva MOMP Ugljan – Dugi otok (Otočki bataljun “Jarusi”) i 7. domobranske pukovnije, 27. siječnja 1993. godine poginuli su zapovjednik satnije Denis Špika i Dragan Gulan iz 7. domobranske pukovnije.

Tom prigodom, nazočnima su se obratili ratni zapovjednik Otočkog bataljuna bojnik Joško Pulja i ratni zapovjednik 7. domobranske pukovnije brigadir Danijel Kotlar.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto: HRM

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.