U splitsku luku uplovio najveći kruzer do sada, pogledajte luksuznu grdosiju dugu 333 metra i doznajte što će raditi njegovi putnici

18.06.2021. 10:37:00

U splitsku gradsku luku u petak ujutro uplovio je kruzer "Splendida" dugačak 333 metra, što je najveći kruzer koji je do sada uplovio u tu luku, izvijestila je Lučka uprava Split

"Na kruzeru je oko 800 putnika i isto toliko članova posade i to je najveći kruzer koji je uplovio u splitsku gradsku luku," rekao je za Hinu rukovoditelj operative u Lučkoj upravi Split Vicko Vrgoč.

Dodao je kako je brod u Split stigao iz grčkog Krfa, a danas u 17 sati nastavit će plovidbu prema Veneciji.

Vrgoč je objasnio kako se radi o talijanskom kruzeru Splendida koji plovi pod panamskom zastavom, a putnici su iz europskih zemalja.

"Na ovom kruzeru primjenjuju se mjere epidemiološke kontrole, a putnike se kontrolira i pri izlasku s njega," kazao je Vrgoč.

Dodao je kako je za putnike s kruzera organizirano razgledavanje Splita uz pomoć turističkih vodiča, a za dio njih i prijevoz autobusom do Omiša i rijeke Krke.

Prije uplovljavanja MSC Splendide, najveći kruzer koji je posjetio Split bio je 316 metara dugačak Celebriti Equinox, u kolovozu 2018. godine.

Izvor: tportal.hr/Foto: MSC Splendida

Izvorni autor: T. O./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.