U srcu Dalmacije snima se srpska serija 'Jugoslavenka'. Hrvatska će to vjerojatno i financirati

15.06.2020. 13:31:00

Na Hvaru će se nakon ublažavanja epidemioloških mjera snimati srpska serija “Jugoslavenka”, potvrdio je to redatelj Roman Majetić.

“Snimanje počinje 1. srpnja i traje do 5. kolovoza. Snimat ćemo u selima iznad Jelse (Pitve, Humac, Vrisnik…), kao i na brojnim ostalim lokacijama na otoku.

Nema smisla da vam govorim o prirodnim ljepotama Hvara, o mogućnostima koje taj otok ima za filmska snimanja, ne samo ovog projekta nego bilo kojeg filma ili serije čija je priča smještena na Mediteran.

Nažalost, većina takvih produkcija odlučuje se za Grčku, zbog vrlo jednostavnog razloga: neusporedivo je jeftinija. Iskreno, to je bio i moj prvotni plan i, kako se kaže, u svakom zlu neko dobro, ova situacija s virusom bila je presudna da promijenimo planove.

U trenutku kad su prognoze za ovogodišnju turističku sezonu krajnje pesimistične, mislim da naš dolazak na Hvar može biti od velike koristi, u smislu promocije turizma, ali i mogućnosti razvoja filmske industrije, privlačenja stranih produkcija. To su prepoznali i ljudi na Hvaru, u turizmu i lokalnim vlastima”, kaže Majetić za Slobodnu Dalmaciju.

Planirano je snimanje 140 epizoda, koje će s emitiranjem početi u listopadu na srpskoj televiziji Pink.

Ekipa će na Hvaru ostati punih pet tjedana, dok će se ostatak scena snimati u posebno izgrađenom studiju u Šimanovcima nadomak Beograda.

Uz srpske glumce Ivanu Dudić, Mihajla Jovanovića, Lepomira Ivkovića i Miodraga Milovanova, u projektu će se pojaviti i hrvatski glumac Petar Ćiritović.

Za sad nije poznato hoće li Hrvatska sudjelovati i u financiraju preko HAVC-a.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor: