U Zagrebu počinje cijepljenje opće populacije

22.02.2021. 09:08:00

Prema jučerašnjim podacima treći dan imamo rast broja novih slučajeva zaraze koronavirusom u odnosu na prošli tjedan, a veći je i udio pozitivnih među testiranima. 

Novozaraženih je 260 i oko 5% potvrđenih slučajeva od ukupnog broja danas testiranih. Preminulo je devet osoba. U bolnicama je njih 789, od toga na respiratoru 72. Žarište na jugu zemlje u Konavlima još nije pod nadzorom. Broj pacijenata u bolnici raste.

U Zagrebu počinje cijepljenje opće populacije. Prvi su na redu stariji od 65 godina te kronični bolesnici. Na raspolaganju je 16.000 doza. Za cijepljenje se prijavilo 85.000 osoba. Građane će cijepiti 400-tinjak liječničkih timova obiteljske medicine. Moći će se cijepiti i na nekom od za to predviđenih 19 punktova u gradu. Pojedini liječnici obiteljske medicine žale se na kriterije za određivanje prioriteta, ali i na to što su oni ti koji moraju odabrati koga cijepiti.

Objavljeni su rezultati serološkog istraživanja Specijalne bolnice "Sveta Katarina" i laboratorija tvrtke Genos uz potporu tvrtke Euro-im-mun. Provedeno je na oko tisuću osoba iz Zagreba. Pokazalo se da je svaka treća osoba bila u kontaktu s koronavirusom, a svaka četvrta osoba razvila je antitijela.

Izvor: Hrt

Izvorni autor: HRT/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.