Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “Domaće je domaće u Zagrebu”

11.06.2020. 20:48:00

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “Domaće je domaće u Zagrebu” od 15.- 20. lipnja 2020. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

“Unatoč situaciji oko pandemije kao i potresa naša udruga ustraje sa svojim projektima pa tako nakon prošlotjednog događaja u Rijeci, Domaće je Domaće i ove godine u našoj metropoli”, kaže Pavo Baotić, predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Bit će i tradicionalnih jela

“Uz pridržavanje svih mjera koje nalaže stožer CZ naš projekt ide dalje i Zagrepčanima i njihovim gostima predstavit će se  oko 100-njak malih proizvođača iz svih djelova Lijepe Naše  sa svojim subjektima i njihovim finalnim proizvodima. Na ovogodišnjem predstavljanju biti će upriličeno i prezentacija autohtone kuhinje sa jelima spravljenim na tradicionalan način”.

Zajednička prezentacija slavonskih proizvoda

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih autohtonih  delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Lijepu Našu. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Zeleno i Plavo po kojima je postala prepoznatljiva.

Izvor: Dnevno.hr/Slika naslovnice:narod.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković

Autor: