Udruga hrvatskih branitelja RH i ove godine sudjelovala u Koloni sjećanja u Vukovaru

20.11.2023. 14:50:00

U povodu obilježavanja 'Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.', Udruga hrvatskih branitelja RH ponosno je sudjelovala u Koloni sjećanja, koja se održala 18. studenog 2023. godine u Vukovaru. Ova svečanost predstavlja duboko poštovanje prema žrtvama i herojima Vukovara te je prigoda za zajedničko odavanje počasti onima koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Predstavnici Udruge, predvođeni predsjednikom Željkom Cvrtilom i dopredsjednikom Kristijanom Ferežom, te članovima središnjeg odbora Mijo Pole i Ante Marušić, istaknuli su svoje duboko poštovanje prema Vukovaru i njegovim žrtvama. Njihova prisutnost u Koloni sjećanja simbolizira posvećenost očuvanju uspomene na teške trenutke iz 1991. godine te podršku svim aktivnostima koje doprinose očuvanju sjećanja na hrabre branitelje Vukovara.

Foto: Mijo Pole, Željko Cvrtila, Ante Marušić

Tijekom obilježavanja, predstavnici Udruge, zajedno s članovima Žanom Botkovićem, Tihomirom Švarbićem te pridruženim članom Draženom Račanom, zapalili su svijeće ispred spomen-obilježja na Memorijalnom groblju, izražavajući tako svoju tugu, ali i ponos prema onima koji su hrabro stali u obranu Vukovara kao i snažna podrška obiteljima poginulih branitelja te svim građanima Vukovara koji su pretrpjeli neizmjerne gubitke tijekom Domovinskog rata.

Foto: Dražen Račan, Kristijan Fereža, Tihomir Švarbić, Žan Botković

Ovogodišnje obilježavanje 'Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.' istaknulo se iznimnom emotivnošću. Snažna posvećenost očuvanju sjećanja na Vukovar ne samo da odražava duboko usađen osjećaj ponosa i domoljublja, već nas podsjeća na ključnu važnost njegovanja temeljnih vrijednosti slobode i hrabrosti.

UHB RH

Izvorni autor: PDN/UHB RH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.