Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar odale pijetet za žrtve Križnog puta i bleiburške tragedije

16.05.2020. 18:50:00

Na gradskom groblju Zadar,  povodom 75. obljetnice stradanja Hrvata na Bleiburgu i Križnom putu,  danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule.

Odavanje počasti žrtvama komunističkog režima koje su bez suda ubijene na Bleiburgu i Križnom putu, te svim žrtvama komunističkog režima  održalo  se u organizaciji Udruge Hrvatski domobran Zadar.

Pijetet prema žrtvama   koje  su stradali na Bleiburgu i Križnom putu, na samom  završetku Drugog svjetskog rata, kao i svim žrtvama komunističkog režima,  odali su predstavnici brojnih braniteljskih udruga, predstavnici Grada Zadra i  Zadarske županije, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović,   navijačka skupina "Tornado Zadar", kao i mnogobrojni građani.

Među brojnim braniteljskim udrugama sa područja Grada Zadra i Zadarske županije,   pijetet prema žrtvama stradalih na Bleiburgu i Križnom putu, kao i svim žrtvama komunističkog režima, odale su  i članice Udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar.

Fotografija Braniteljice Zadar.

Fotografija Braniteljice Zadar.

Fotografija Braniteljice Zadar.

Fotografija Braniteljice Zadar.

 

 Fotografija Braniteljice Zadar.

 

Izvor: Tonka Marinović/Foto:Tonka Marinović

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.