Uhićenom dvojcu iz Paraga nakon ispitivanja odredili mjesec dana istražnog zatvora

27.08.2021. 10:47:00

Istražni zatvor su im odredili zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od počinjenja novih kaznenih djela i dovršenja kazenog djela

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je 30 dana istražnog zatvora dvojici uhićenih zbog ubojstva i pet pokušaja ubojstv, objavio je DORH.

Kako navode, istražni zatvor su im odredili zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od počinjenja novih kaznenih djela i dovršenja pokušanog kaznenog djela.

Uhićenu dvojicu mladića starih 22 i 27 godina ispitali su jučer na Županijskom državnom odvjetništvu zbog ubojstva i pet kaznenih djela pokušaja ubojstva u Paragu.

- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 22-godišnjak i 27-godišnjak 24. kolovoza 2021. oko 20,55 sati, u Paragu, zajednički i u dogovoru, iz automatske puške, naizmjenično ispalili više rafala, s najmanje nekoliko desetaka metaka, kojima su usmrtili 59-godišnjakinju na mjestu događaja te nanijeli prostrijelne rane 41-godišnjaku, 38-godišnjaku, 10-godišnjakinji, 16-godišnjakinji i 20-godišnjaku, a te su ozljede teške naravi. Opasnost po njihove živote je otklonjena hitnom medicinskom intervencijom - navode iz DORH-a.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Ivan Hruškovec/foto: Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.