Umjesto Parka branitelja na Laništu murali za Vukovar

15.11.2019. 11:33:00

Na mjestu nekadašnjeg parka sa šetnicom niknula je stambena zgrada, sada najviša u naselju, a Park branitelja nije realiziran na nekoj drugoj lokaciji

Prije tri godine u zagrebačkom naselju Lanište srušen je Park branitelja, jednostavno oblikovan prostor s klupama od kovanog željeza i travnjakom stiliziranim u obliku šahovnice. Na mjestu nekadašnjeg parka sa šetnicom niknula je stambena zgrada, sada najviša u naselju, a Park branitelja nije realiziran na nekoj drugoj lokaciji, o čemu je Večernji list i pisao 2016. godine.

No, kako se približavao datum pada Vukovara, u tom južnom naselju počeli su nicati grafiti a ovog tjedna i mural kojim se obilježava datum tragedije.

- U naselju Lanište je postojao spomen park Hrvatskim braniteljima kojeg su srušili da bi napravili višekatnicu. Jučer su dečki napravili mural u spomen Vukovara koji je za mene spomenik domovinskom ratu u Laništu, napisao je na svom Facebook profilu vijećnik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad.

Novi je mural smješten je kod Lukoilove benzinske postaje na Remetinečkoj ulici na ulazu u naselje, nedaleko nove zgrade. Na njemu je stilizirani prikaz spomen-područja Ovčara te vukovarski vodotoranj u kombinaciji sa zastavom sa šahovnicom te porukom 'Nikada narod zaboravit neće Vukovar'. U ponedjeljak će se od osnovne škole u Savskom Gaju do murala zapaliti niz svijeća.

Foto:Privatna arhiva

Mural na Laništu | Autor : Privatna arhivaFoto:Privatna arhiva

Izvor: Večernji.hr/Foto:Privatna arhiva

Izvorni autor: Zoran Vitas

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.