Uručene diplome polaznicima obuke za razvoj vođa

03.11.2020. 20:03:00

Svečanim dočekom na kninskoj tvrđavi završena je hodnja 40 polaznika 1. naraštaja obuke za razvoj vođa SRV “Marko Babić”

Polaznici prvog naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić” nakon 36 sati i prijeđenih 88 kilometara stigli su, 3. studenog 2020. na kninsku tvrđavu te hodnjom od Udbine do Knina završili svoju šest tjedana dugu obuku.

Diplome i značke o uspješno završenoj obuci 40-orici polaznika obuke uručili su izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH, zamjenik načelnika GS-a general- pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas te 1. dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec, priopćio je MORH

Obraćajući se u ovoj prigodi nazočnima, general pukovnik Siniša Jurković s ponosom je istaknuo kako se u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” ciljanom obukom razvijaju motivirani, obučeni i sposobni vođe koji će doprinijeti razvoju sposobnosti i spremnosti Hrvatske vojske.

Podsjetio je na legendarnog vukovarskog branitelja i zapovjednika Marka Babića te je mlade hrvatske vojnike koji su završili ovu obuku pozvao da im on bude uzor u svladavanju vojničkih izazova. “Pokazali ste da imate sva potrebna znanja, sposobnosti i vještine koje moraju krasiti svakog vođu”, istaknuo je general Jurković te ujedno zahvalio instruktorima i obučavateljima koji su iznimno važna karika u lancu obuke.

General pukovnik Boris Šerić je novim vođama HV poručio kako je budućnost Hrvatske vojske u njihovim rukama. “Od vas se očekuje da novostečena znanja i vještine prenosite svojim kolegama i ugradite u svoje postrojbe. Samo visokomotiviran, obučen i kompetentan vođa koji vodi osobnim primjerom može biti uzor svojim vojnicima, a nadređenima uzdanica i potpora”, istaknuo je general Šerić.

Zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” brigadir Tomislav Kasumović je u kratkoj izjavi kazao kako je iznimno zadovoljan ovim naraštajem polaznika te kako su tijekom obuke pokazali iznimnu motivaciju. “Cilj je stvoriti vođu koji će prvi napraviti ono što traži od svojih vojnika i u kojega će oni imati povjerenja”, poručio je zapovjednik Kasumović.

Ujedno je proglašen i najbolji polaznik obuke poručnik Josip Domagoj Župić koji je nagrađen samokresom HS s posvetom.

Foto: MORH / M. Čobanović

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.