Uskok o Mamićevim fotkama: 'Zlonamjerno, susret tužitelja i suca nije bio neprimjeren'

08.09.2021. 16:44:00

Činjenica da su zamjenik ravnateljice USKOK-a i suci stjecajem okolnosti popili kavu u istom kafiću potpuno je neutemeljeno iskorištena za konstrukcije koje plasira Mamić, navodi Uskok

Pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić koji je od hrvatskog pravosuđa pobjegao u BiH na Facebooku je danas objavio fotografije koje su ju jučer snimljene osječkom kafiću, a na njima se vide zamjenik ravnateljice USKOK-a i dvojica sudaca iz Osijeka. Uz fotografije je objavio i cijeli status, zbog kojeg je reagirao i USKOK. Kako su poručili radi se o čitavom nizu insinuacija i netočnih konstrukcija. 

Uz to su objavili i priopćenje koje prenosimo u nastavku.

Zamjenik ravnateljice koji je jučer u Osijeku bio na raspravi koja se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku doista je u pauzi rasprave otišao u kafić popiti kavu. Poslije njega su slučajno, bez ikakvog prethodnog dogovora, došla i dvojica sudaca toga suda koji ne postupaju niti u jednom predmetu koje pred navedenim sudom zastupa taj zamjenik ravnateljice. Suci su po dolasku u kafić doista sjeli za isti stol sa zamjenikom ravnateljice te su se kratko zadržali u razgovoru nakon čega se zamjenik ravnateljice vratio na nastavak rasprave. Ističemo kako niti u jednom trenutku zamjenik ravnateljice nije sa sucima razgovarao o bilo kojem predmetu niti je uopće bilo govora o temama koje bi bile povezane s njihovim poslovima. Dakle, potpuno je netočna zlonamjerna konstatacija Zdravka Mamića da bi se radilo o „suprotstavljenim stranama koje se časte i dogovaraju“. Činjenica da su zamjenik ravnateljice USKOK-a i suci Županijskog suda u Osijeku stjecajem okolnosti popili kavu u istom kafiću u spomenutoj objavi Zdravka Mamića potpuno je neutemeljeno iskorištena za konstrukcije koje plasira, očito u nedostatku pravnih argumenata. Napominjemo da niti Etičkim kodeksom državnih odvjetnika niti bilo kojim drugim aktom nije zabranjeno kolegijalno druženje tužitelja sa sucima. Također ističemo kako okolnosti u kojima se dogodio ovaj konkretan susret ne smatramo neprimjerenima, niti da je time na bilo koji način dovedena u sumnju nepristranost tužitelja i sudaca.

Izvor: 24sata/Foto:zm/facebook

Izvorni autor: Ivan Hruškovec/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.