Usred najgore požarne sezone ostali smo bez jednog kanadera! Uletio je u jato galebova. Imamo ih još samo tri

09.08.2022. 13:56:00

Tijekom gašenja požara na Zrću jedan kanader uletio je u jato galebova i pritom je oštećen. Vraćen je u bazu Zadar gdje se čeka da iz Velike Gorice dođu mehaničari Zrakoplovno tehničkog centra da ga dovedu u letno stanje.

Vatrogasci se se nadaju kako bi danas avion mogao biti osposobljen. Tako u ovom trenutku protupožarne snage raspolažu sa samo 3 kanadera i 3 Air tractora.

Stručnjaci se samo nadaju da nije došlo do ulijetanja galebova u motor, jer u slučaju da je došlo do lomljenja lopatica, onda će popravak biti duži i letjelica će biti ‘out‘ do kraja sezone.

Kanader je inače gasio požar na Pagu uz plažu Zrće koji je bio aktivan od četiri do sedam ujutro.

Promet je na državnoj cesti DC106 Pag-Novalja u Novalji bio od 4 sata do 7,10 sati u potpunom prekidu, a sada je normaliziran, potvrdili su u Policijskoj postaji Novalja.

Kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću je u potpunosti pod kontrolom i to od sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

U jednom je trenutku, oko 4 sata, vatra bila uz prometnicu Novalja-Kolan, te ju je prebacila i krenula je prema naselju, zahvatila je travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana. Izgorjelo je samo stotinjak kvadrata trave", rekao je Lončarić.

Izvor: RTL.hr/PDN/Foto:Ilustracija/kanader

Izvorni autor: RTL Vijesti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.