UTEMELJITELJI HDZ-A O MILANOVIĆEVOJ IZJAVI: “sramotno i izvan svih civilizacijskih normi”

23.04.2020. 19:26:00

Vodstvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a osudilo je u četvrtak izjavu predsjednika Zorana Milanovića u Jasenovcu  o micanju HOS-ove ploče s ustaškim pozdravom  poručivši kako ne daju na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku.

“Vodstvo utemeljitelja HDZ-a zgroženo je izjavom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koju je dao upravo na 30. obljetnicu održavanja prvih višestranačkih izbora. Svojom izjavom da treba baciti spomen ploču s imenima poginulih hrvatskih branitelja on obezvrjeđuje njihovu žrtvu i žrtvu svih pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga, kao i njihov doprinos u stvaranju slobodne i suverene Hrvatske”, navode u priopćenju članovi Predsjedništva i županijski predsjednici Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”.

Upozoravaju i kako ljevica, koja inače deklarativno nastupa s pozicije da je „svaka žrtva – žrtva“, očito nema taj pristup kada su u pitanju oni koji su svoje živote dali za Hrvatsku.

„To je uistinu sramotno i izvan svih civilizacijskih normi, te otkriva pravu prirodu njihove politike. Ne damo na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku”, poručuju u priopćenju.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.