Vakula: Sutra će pasti prosječna količina kiše za cijeli lipanj, očekuju nas pljuskovi i bujice

04.06.2020. 14:16:00

Biometeorološke prilike su sve nepovoljnije zbog približavanja frontalnog poremećaja, pa tako možemo očekivati visoki tlak, no i visoku koncentraciju peludi

Ovo je uobičajeno vrijeme za ovo doba godine. Tlak zraka pada, približava nam se ciklona i frontalni poremećaji, zbog čega nas u narednim danima očekuje nestabilno vrijeme. Vjetar je umjeren i jak, najavio je Zoran Vakula vremensku prognozu u 'Dobro jutro, Hrvatska'. 

Biometeorološke prilike su sve nepovoljnije zbog približavanja frontalnog poremećaja, pa tako možemo očekivati visoki tlak, no i visoku koncentraciju peludi. 

U četvrtak vrijeme će biti sunčano s povremenom naoblakom, no od petka stiže promjena vremena. Bit će vjetrovito i kišovito na Jadranu i uz njega, česti su obilniji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će većinom jako olujno jugo, a na kopnu uglavnom slabiji jugozapadnjak. 

- U jednom danu može pasti prosječna količina oborina za cijeli lipanj. Velika vjerojatnost između 50 i 100 litara kiše - rekao je Vakula te preporučio da se sutra ne provodi puno vremena vani. 

Jutro će biti toplije, no danju malo manje nego što je danas. Za vikend stabilnije, sunčanije, toplije, ali možemo očekivati neki pljusak. 

Izvor: 24sata/Foto:screenshot

Izvorni autor: Astrid Čada

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.