Varaždinski branitelji će mjesec dana pješačiti od Vukovara do Pelješkog mosta

11.04.2022. 19:55:00

Gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj primio je delegaciju i prihvatio pokroviteljstvo nad projektom Kluba varaždinskih branitelja koji će se provoditi tijekom sljedećih mjeseci.

Radi se o projektu pod nazivom "Da se ne zaboravi - Varaždin za Hrvatsku". Osnovni cilj je propješačiti od Vukovara do Komarne i stići na povijesni dan puštanja u promet Pelješkog mosta. Na taj način skupina za hodnju i vodstvo Kluba daje svoj doprinos u prenošenju glasa diljem Lijepe Naše, od istoka do juga o povijesnom trenutku spajanja hrvatskog tla kopnenim putem.

Određena ruta hodanja iznosi oko 960 kilometara, koju će članovi Kluba propješačiti u roku od oko mjesec dana. Idejni začetnik je član Kluba Nenad Kamenar koji je ujedno i voditelj skupine za hodnju. Ukupni broj sudionika je 12 članova Kluba varaždinskih branitelja.

Navedeni projekt podupiru i partneri Udruga SJP RH bojna "Frankopani", KUD HŽ i pjevački zbor Acapela Paulina Warazdin. Uz službene pokrovitelje, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo Unutarnjih poslova, i Grad Varaždin pridružio se grupi pokrovitelja koji su prepoznali značaj takvog projekta.

Izvor: varazdin.hr/Foto: varazdin.hr

Izvorni autor: varazdin.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.