Veleposlanica RH u Izraelu dala veliko upozorenje: ‘Svi su u šoku, postoji strah od širenja sukoba’

11.10.2023. 08:29:00

U subotu je krenulo krvoproliće na Bliskom istoku. Hamas je napao Izrael, uslijedio je njihov žestoki odgovor. Hamas prijeti ubojstvom izraelskih talaca, Izrael kaže da kreće u punu opsadu Gaze.

Postoji strah od širenja sukoba, ali i realna mogućnost, stoga što je granica Izraela s Libanonom i Sirijom već dulje vrijeme u napetostima, rekla je Vesela Mrđan Korać, veleposlanica Republike Hrvatske u Izraelu.

“Izrael konsolidira svoje snage, ali je već započeo snažan odgovor na Gazu. U ovom trenutku raketira pozicije Hamasa s kopna i mora te se očekuje da će kroz nekoliko sati ili dan dva započeti kopneni ulazak u Gazu, rekla je Mrđan Kovač u emisiji U mreži Prvog.

Dodaje kako Izrael usmjerava veliki dio svojih vojnih snaga prema svojoj sjevernoj granici kako bi se osigurao u slučaju da se taj front otvori.

“Dok traju vojne operacije Izrael intenzivno radi sa svim svojim partnerima kako bi prevenirao takvu situaciju, jer ona otvara nepredvidljive scenarije”, naglasila je, prenosi 7dnevno.

Dodaje kako je istovremeno proglašeno izvanredno stanje za cijeli teritorij Izraela, što znači da su svi poslovi i kretanja svedeni na nužni minimum.

“Izraelci su u šoku jer je masovan i brutalan napad do sada ovdje neviđen. Tisuće ubijenih, zatočenih, masakriranih su nešto što izaziva strah i užas kod svakog Izraelca”, rekla je.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:AP

Izvorni autor: PDN/7dnevno/N.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.