VIDEO – Beljak udario po braniteljima: Milanović dvije godine trpio šator šačice pijanaca, ja ne bi ni 24 sata

24.01.2020. 12:46:00

U četvrtak je u Kalniku održana Programska skupština Gradske organizacije HSS-a Križevci i Općinske organizacije HSS-a Općine Kalnik.

Predsjednik kalničkog HSS-a Rudolf Kralj pobrojao je aktivnosti u kojima su sudjelovali članovi stranke. -Kalnik je dobio novi trg koji nosi naziv Stjepan Radić- istaknuo je Kralj i dodao kako su potpisima i glasovima podržali novog predsjednika Zorana Milanovića.

Pozdravne riječi ispred križevačkog SDP-a uputio je Želimir Vukobratović. -Pokušaj je destabilizacije HSS-a na državnoj razini kroz nezapamćenu hajku na predsjednika HSS-a zbog nečega što bi uvjetno nazvao verbalnim deliktom. Nadam se da ćemo kao stranke nastaviti uspješni put kojim smo krenuli – poručio je Vukobratović.

Zamjenik općinskog načelnika Mario Filipašić pozdravio je ispred kalničkog SDP-a. – HSS je na Kalniku koalicijski partner SDP-u već duže vrijeme i HSS na Kalniku participira u vlasti i podržava sve odluke koje su na dobrobit stanovništva Općine Kalnik. Izgradili smo vrtić, ceste, trg, imamo dobru suradnju i želim da se takva suradnja i dalje nastavi – kazao je Filipašić.

Čelni čovjek Kalnika i podravsko-prigorskog SDP-a Mladen Kešer rekao je kako su predsjednički izbori pokazali zajedništvo. – Tim SDP-a i HSS-a je pobjednički tim, a trenutno nema u Hrvatskoj ravnomjernog razvoja i trebat će sastaviti novu Vladu. Vjerujem da ćemo iz ove dvorane imati ljude koji će biti u Vladi i koji će brinuti za hrvatsko selo. Imamo snage, znanja, stručnjake i radne ljude – rekao je Kešer i dodao kako im treba put moderne ljevice.

-Vjerujem da ćemo pobijediti na parlamentarnim izborima, ali i na lokalnim izborima. Bit ćemo najjača koalicijska lista i vratit ćemo u tu koaliciju župana – zaključio je Kešer.

Predsjednik podravsko-prigorskog HSS-a Mario Švegović rekao je kako pravi HSS-ovac nosi HSS u srcu, a ne u novčaniku. – Svi koji su imali osobne interese izašli su i hvala im, jer takve ne trebamo – rekao je Švegović i napomenuo kako se osniva HSS u Đurđevcu i u još nekoliko općinskih organizacija.

-Imamo ljude koji mogu zastupati interese druge izborne jedinice i vjerujem da ćemo to s partnerima uspjeti dogovoriti – zaključio je.

Glavni tajnik stranke i saborski zastupnik Željko Lenart rekao je kako će bivšeg predsjednika HSS-a Branka Hrga uvijek pratiti činjenica da je otišao u drugu stranku.

-Vratili smo 6 milijuna kuna dugova i stabilizirali smo stranku i sva sredstva će biti vraćena organizacijama za izbore. Svi napadači su naši bivši članovi koji su duše prodali HDZ-u i jedini cilj je da vraćaju dug vragu i da unište slogu HSS-a i SDP-a. Oni će izgubiti parlamentarne izbore, jer su opljačkali Hrvatsku. Mi smo se ostali boriti i imamo vođu u HSS-u, ne samo predsjednika s kojim danas imamo pet saborskih zastupnika – poručio je Lenart i dodao kako Beljaka napadaju jer vraća snagu HSS-u.

Potpredsjednik stranke i saborski zastupnik Davor Vlaović kazao je kako vjeruje da će HSS sa SDP-om vladati u Kalniku i Križevcima. – Klub HSS-a jedan je od aktivnijih u Saboru – istaknuo je i dodao kako se vladajući bore samo za osobne interese.

-Mladi odlaze, posla nema i nitko ništa ne čini da bude ravnomjeran razvoj Hrvatske. Smanjuje se i proračun za poljoprivredu, a ministrica nas uvjerava u suprotno. Ukinuta je Savjetodavna služba, Hrvatski stočarski selekcijski centar i ukinute su agencije koje su pomagale poljoprivrednim proizvođačima i ne žele da se oformi Hrvatska poljoprivredna komora – zaključio je Vlaović.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je kako je situacija u Hrvatskoj ozbiljna. -Predsjednički izbori su pokazali da ozbiljna situacija može probuditi nadu za promjenama. Mene napadaju već četiri godine i ne bi HSS bio danima u medijima da HSS nije bitan.

Ključno je partnerstvo HSS-a i SDP-a na državnoj razini da HDZ napokon izgubi izbore i zato me napadaju. Ispričao sam se za bedastoću za koju me napadaju i cijela država govori da je Beljak odobravao ubojstva UDBA-e hrvatskih političkih emigranata. To nisam nikad rekao, govorio sam o ubojstvima fašista – kazao je Beljak.

Beljak je rekao kako je njegov prijatelj Zoran Milanović dvije godine trpio šator šačice pijanaca u Savskoj. -Da sam bio ministar ili premijer to nepoštivanje zakona, ustava, propisa ne bi trpio 24 sata – rekao je Beljak i napomenuo kako nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner.

-Je li Čermak taj poznati hrvatski poduzetnik, a koristio je poziciju generala. Krstičevićeve firme rade za ministarstvo. Svi su vezani – istaknuo je Beljak i dodao kako je HRT javni servis HDZ-a.

Beljak je napomenuo kako bi Marijana Petir bila u Europskom parlamentu samo da je šutjela. – Da su svi ostali u HSS-u bili bi danas na 7-8 posto.

Pri kraju su sporazumi sa SDP-om i imat ćemo 15 mjesta na listama i to je praktički pri kraju i imat ćemo blok koji preuzima odgovornost za budućnost Hrvatske – istaknuo je HSS-ov čelnik.

U videu pogledajte cijeli govor Kreše Beljaka.

Ključno je partnerstvo HSS-a i SDP-a na državnoj razini i ključno je da HDZ napokon izgubi izbore, piše prigorski.hr.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.