(VIDEO) NEPREŽALJENI ‘TIGAR’! Netko je snimio prekrasan video posvećen Alfu, heroju Vukovara

02.10.2021. 17:46:00

VLADIMIR BALGAČ - ALF

Prošlogodišnja vijest o smrti velikog branitelja, čovjeka i humanitarca Vladimira Balgača – Alfa, duboko je potresla hrvatsku javnost ili barem onaj dio koji je bio upoznat sa onim što je činio u ratu i miru.

AUTOR: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Da se na Alfa ne zaboravlja, svjedoči i tek objavljen video sekvenci njegova života iz kojeg se može iščitati kolika je bila njegova sveprisutnost i angažiranost, ali i uživanje u životu.

Alf je u Domovinskom ratu dao veliki obol… Tijekom obrane Vukovara preživio je ranjavanje i liječenje u vukovarskoj bolnici, nakon čega je završio u srpskim logorima.

Također, svoju je požrtvovnost pokazao i u miru. Nakon Domovinskog rata organizirao je Pješačko hodočašće Kutina – Vukovar, osnovao je i Udrugu Kutina – Vukovar te je u svom humanitarnom radu razvio poseban odnos s Udrugom Vukovarske iskrice, a to je prijateljstvo prošireno i na Grad Kutinu.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Facebook

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.