(VIDEO) SRBI ZAZIVAJU 90-te: Na masovnom skupu u Crnoj gori viču ”od Dubrovnika, Knina…kliče Srpstvo”

03.03.2020. 21:29:00

Srbi ne odustaju od pučističke politike u Crnoj Gori, no za razliku od devedesetih, kad se ta mala bivša jugoslavenska republika svrstala na stranu velikog brata kao “drugo oko u glavi”, danas su  Crnoj Gori mudriji.

Sukob oko zakona o vjerskim zajednicama, kojim je SPC stavljena u ravnopravan položaj sa svim ostalim crkvama – a do tada je bila u povlaštenom položaju i raspolagala je imovinom koja joj ne pripada – rezultirao je i tragikomičnim postupcima, koji i te kako prizivaju u sjećanje ratna zbivanja. Naime, stanovita Danica Crnogorčević – očito se radi o umjetničkom imenu – otpjevala je himnu Crne Gore u velikosrpskoj verziji gdje se neskriveno pokazju pretenzije prema Dubrovniku i Kninu.

Nastup je započela jednom verzijom pjesme “Oj junačka svijetla zoro”, koja je, u izmijenjenom obliku postala himna Crne Gore, potom “Oj Kosovo, Kosovo” i “Sini jarko sunce sa Kosova”. Okupljeni su zapjevali s njom, a pridružilla su se i djeca.

Stihovi njene pjesme “Oj junačka svijetla zoro” glase:

Da obrane zemlju blagodatnu

Za krst časni i slobodu zlatnu!

Od Kruševca, Prizrena, Cetinja,

Dubrovnika, Knina, Nevesinja,

s Avale, Lovćena i Šare,

kliče Srpstvo, ustani, Lazare.

Stihovima se očituju namjere srpskih nacionalista i njihovo posezanje za dijelom hrvatskog teritorija.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.