(VIDEO) Svjetski mediji javljaju o podvigu kapetna Joze Glavića – proveo 200-metarski kruzer kroz kanal samo 70 cm širi od broda!

15.10.2019. 10:28:00

Američki CNN, britanski Daily Mail, The Sun, Metro te novozelandski Newshub samo su neki od najpoznatijih svjetskih medija koji su se ovih dana raspisali o povijesnom pothvatu kapetana norveškog kruzera Braemar koji se kroz mjestimično samo 25 metara širok Korintski kanal “provukao” s kruzerom niti metar i pol užim – pri prolasku kroz kanal ostajalo je 70 centimetara sa svake strane. Svi napominju da je kapetan Hrvat.

Kruzer Braemar je u vlasništvu tvrtke Fred Olsen Cruise Lines, a kapetan je Dubrovčanin Jozo Glavić. On je ovim pothvatom oborio dosadašnji rekord postavši najdužim brodom koji je prošao Korintskim kanalom. Kruzerom dugačkim 195,82 metra i širine 22,5 metara kapetan Glavić je kroz kanal prošao bez većih problema. Na prolazak se pripremao duže vrijeme te smatra kako je prolazak veliko priznanje za njegovu kompaniju. Također ističe kako su skoro svi putnici izašli na palubu kako bi svjedočili trenutku te su nakon prolaska svi bili zapanjeni i oduševljeni.

Jozo Glavić, koji je ovim oduševio svijet, se norveškoj kompaniji priključio 2013. godine. – Ovo danas je definitivno moje najveće postignuće u karijeri – rekao je Glavić nakon uspješno izvedene misije.

Kruzer Braemar s 929 putnika i težinom oko 24 000 tona jedva se probio kroz kanal, ali putnici su uživali u atraktivnom i jedinstvenom doživljajum, o čemu svjedoče i videozapisi kojima su obilježili ovaj hrabri manevar dubrovačkog kapetana.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.