VIDEO Upali u zlatarnu i vezali zaposlenicu. Bili su naoružani. Policija ih je zaskočila i privela

06.11.2020. 12:23:00

Prema snimkama čitatelja 24sata vidi se kako policajci privode muškarca. Polegli su ga na poklopac motor automobila te ga vežu lisicama. U pljački ih je spriječio alarm

Ophodnja osječke policije koja je u petak ujutro obavljala svoje uobičajene radnje na glavnom Trgu Ante Starčevića našla se u nesvakidašnjoj situaciji koju su, sjajnom akcijom i reakcijom, riješili na najbolji mogući način.

Naime, kod zlatarnice Glamour, koja se nalazi u Šamačkoj ulici na trgu, primjetili su dvojicu muškaraca čije im se ponašanje učinilo sumnjivo. Već slijedeći trenutak taj je dvojac ušao u zlatarnu, svezao djelatnicu koja je bila za pultom i počeo trpati u torbu sav zlatni nakit koji su imali pred sobom.

Nesvjesni da ih je policija uočila još vani, napadači nisu uspjeli ni uzeti sav nakit, a u radnju su upali policajci iz ophodnje i onesposobili ih. 

Snimka privođenja

Prema snimkama čitatelja 24sata vidi se kako policajci privode muškarca.

Polegli su ga na poklopac motor automobila te ga vežu lisicama.

Pred novinare je ubrzo izašao glasnogovornik PU osječko-baranjske koji je rekao kako su uhitili 37-godišnjaka i 43-godišnjaka.

- Policajci su zatekli razbojnike koji su sputali prodavačicu. Kad su policajci stigli odmah su ih uhitili. Nalaze se pod kontrolom policije. Očevid je u tijeku. Zasad nitko nije ozlijeđen - rekao je Kon.

Policija je objavila kako se radi o Osječanima koji su 43 i 37 godina stari. 

Ista zlatarnica na meti pljačkaša i 2013.

Zanimljivo je da se zlatarnica Glamour već jednom našla na meti pljačkaša. Bilo je to u svibnju 2013. godine kada su također dvojica muškaraca, sa maskama na licima, naoružani upali u zlatarnicu.

Tada je u njoj radila djelatnica (48) koju su natjerali da legne na pod. Počeli su krasti nakit čak i iz izloga što je preko videonadzora vidjela mama vlasnice Etelka I. (64) za koju napadači nisu ni znali da se nalazi u radnji, u stražnjem dijelu.

Dok su vadili nakit iz izloga Etelka je, uplašena, krenula bježati van radnje no, jedan od muškaraca ju je dohvatio i srušio na pod.

Lopovu pao pištolj

Vikala je i zapomagala ali nitko od prolaznika nije joj priskočio u pomoć. Nakon pljačke razbojnici su pretrčali cestu u Šamačkoj i počeli bježati pored nekolicine kafića prema Dravi.

Jedan od njih se sudario sa ženom koja je nailazila i pao je na tlo koliko je dug i širok.

Tom mu je prilikom ispao i pištolj no, on ga je dohvatio i nastavio bježati.

Iza obližnjih zgrada čekao ih je automobil Golf bez registracija kojime su uspjeli i pobjeći da mjesta događaja. U toj je pljački dvojac uspio ukrasti oko tri kilograma zlatnog nakita.

Izvor: 24sata/ Foto:čitatelj 24sata

Izvorni autor: Danijela Mikola/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.