VIDOVIĆ KRIŠTO I DALJE UDARALA PO PREMIJERU: ‘Imamo najnesposobniju Vladu u Eu, njena je politika beskorisna i jalova’

20.01.2022. 16:36:00

Nezavisna saborska zastupnica u pojedinačnoj raspravi ponovno je imala štošta za reći i prigovoriti Vladi Andreja Plenkovića i proglasila je najnesposobnijom u Eu a komentirajući izvješće koju je Saboru podnio upravo premijer Andrej Plenković.
PLENKOVIĆEVA VLADA NAJNESPOSOBNIJA JE U CIJELOJ EU

Dame i gospodo,

ovo izvješće je beskorisno i jalovo kao što je beskorisna i jalova politika ove Vlade. Ono doista podsjeća, kako po svom izričaju, ali i po nastupu premijera, na komitetska izvješća iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, koja su – kao što je poznato – bila ubitačno dosadna i neinformativna. Cilj tada, kao i sada, bio je stvoriti dojam da političko vodstvo nešto radi, da se trudi učiniti nešto dobro za narod. To je, nažalost, laž. Naša Vlada ne radi za hrvatske građane, ni za Hrvatsku Državu, naša Vlada radi za vladajuću strukturu – a protiv interesa običnog hrvatskog čovjeka.

Jer, ova Vlada radi, i to otvoreno, protivno Ugovoru o Europskoj uniji te protivno temeljnim vrijednostima Europske unije.

Plenkovićeva Vlada krši načelo vladavine prava, ona izravno blokira i upravlja radom DORH-a. Upravo taj utjecaj je uzročnik društvene nepravde i korupcije. Dokaz tomu je izvješće Europske komisije koje atestira Hrvatskoj najgore pravosuđe i najslabiju platežnu moć nakon Bugara.

Slučajevi kao BORG, Krš-Pađene, Croatia osiguranje, Uljanik ili Zagrebački advent dokazuju da DORH štiti kriminal, jer u navedenim slučajevima su dokazi javno dostupni – ali odvjetništvo ništa ne poduzima. Svi smo vidjeli na slučaju ministrice Žalac da kriminal koji je očigledan, DORH ne vidi, ali kada je taj slučaj razmotrilo Europsko tužiteljstvo – odmah su zaključili da je taj slučaj otvoreni lopovluk. Možemo si misliti kako DORH djeluje u drugim slučajevima: on djeluje zaštitnički prema korupciji. Da budem potpuno jasna, DORH promatra kako se krade novac i imovina hrvatskih građana, te ništa ne poduzima.

Mi smo svi vidjeli na slučaju bivšeg austrijskog kancelara kako se treba ponašati državno odvjetništvo: ono mora biti neovisno, i dužno je postupati prema svakoj osobi – neovisno o položaju ili imovinskoj moći. Upravo je neovisno pravosuđe temeljna europska vrijednost te preduvjet društvene pravde i dobrog života građana.

Tu temeljnu vrijednost Hrvatska vlada sustavno krši – ili, bolje rečeno, Vlada briše pod s pravosuđem kojega je u potpunosti instrumentalizirala u korist vladajućih uzurpatora. Jer, da Hrvatska ima neovisno pravosuđe, Hrvatska bi imala 50% veći bruto domaći proizvod, naši građani imali bi duplo veća primanja i u Hrvatsku bi se Hrvati vraćali, te ne bi morali bježati iz svoje prelijepe Domovine.

A koliko je ova Vlada nesposobna I smušena govori I sljedeća nevjerojatna činjenica. Vlada je Vijeću EU-a službeno predložila određene zaštitne odredbe koje su trebale štiti prava Hrvata u BiH. Na sjednici, pak, Vijeća usvojeni su zaključci, ali prijedlozi Hrvatske nisu usvojeni. Hrvatska je nešto predložila – a onda, de facto, glasovala protiv svojih prijedloga. Jer da je hrvatski predstavnik samo podigao svoju ručicu, ti zaključci ne bi bili doneseni – jer, u tom je tijelu propisano jednoglasno donošenje odluka.

Ovo je dokaz nesposobnosti, ali i ponižavanja Hrvatske Države od strane same Hrvatske Vlade – nešto predložiti, i onda to ne zastupati, jest samoponižavanje! Kada se tako ponašate onda vas nitko neće ni poštivati, ni uvažavati.
Kada ovome dodamo da na računu imamo novce od EU-a, ali unatoč tome nismo obnovili ni jednu kuću, ni u Zagrebu, ni u Banovini, onda treba jasno i glasno reći:

Vlada kojom predsjeda Andrej Plenković je najnesposobnija Vlada u Europskoj uniji, te glavni krivac za krizu u Hrvatskoj.

Vi koji danas podržavate ovu Vladu, a sami ste svjesni da je sve ovo što govorim u potpunosti utemeljeno, uskoro ćete se sramiti te podrške koju ste ovoj Vladi davali.

Izvor: 7dnevno/PDN/Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.