VIJEST KOJA JE ZAPREPASTILA FRANCUSKU Više od tisuću mornara na nosaču aviona "Charles de Gauell" pozitivna na koronavirus

18.04.2020. 16:25:00

Više od tisuću mornara s jedinog francuskog nosača aviona Charlesa de Gaullea zaraženo je koronavirusom, objavila je francuska ministrica obrane Florence Party.

Ukupno je provedeno 2010 testova na članovima posade, a njih 1041 je bio pozitivan.

Zbog izbijanja epidemije, ponos francuske mornarice trenutačno je izvan uporabe te je usidren u luci u Toulonu gdje će biti dekontaminiran te se očekuje kako bi mogao biti spreman za isplovljavanje u lipnju.

Prvi sumnjivi slučaj među posadom uočen je 7. travnja kada je brod već bio pri kraju svog tromjesečnog patroliranja po Istočnom Mediteranu, Atlantskom oceanu te Sjevernom moru, a kao moguća luka u kojoj je virus stigao na brod navodi se Brest gdje je brod bio usidren od 13. do 16. ožujka te su mornarima bili dopušteni posjeti obitelji.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:AFP

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.