Vili Beroš: Poručujem glasnoj manjini da se ne igra doktora

24.11.2021. 17:55:00

Ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade izvijestio je kako danas imamo 6136 novozaraženih, od kojih je samo 782 njih prethodno bilo u samoizolaciji.

“323 osobe su na respiratoru. Gotovo 70 posto hospitaliziranih u zadnja 24 sata nije cijepljeno niti jednom dozom”, rekao je Beroš i dodao kako se nastavlja bilježiti povećan interes građana za cijepljenjem.

“139.726 osoba cijepljeno je dodatnom dozom, a u proteklih tjedan dana prvom dozom 84.389 građana, dva grada veličine Dubrovnika. Otkako su uvedene Covid potvrde testirano je 210.165 osoba, od kojih je 4293 bilo pozitivno”, istaknuo je i dodao da su se veliki brojevi novozaraženih od prije dva tjedna sada prelili na zdravstveni sustav, a da većina hospitaliziranih nije cijepljena.

“80 posto pacijenata koji su umrli, nisu trebali umrijeti. Da su bili cijepljeni, ne bi umrli. Naši zdravstveni djelatnici rade Sizifov posao koji se može spriječiti cijepljenjem”, rekao je.

Glasnoj manjini poručio je da se ne igraju doktora.

“Znanost nam je jedini izlaz iz ove krize, ne trebaju se propitkivati, to se pokazalo kroz povijest”, rekao je istaknuvši važnost “cjepivo plus” pristupa, koji podrazumijeva i cjepivo i pridržavanje mjera i testiranje i zdrav razum.

Izvor: n1/ Foto: Pixell

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.