VINKOVCI: Slavili pravoslavni Badnjak uz četnička obilježja

07.01.2023. 08:48:00

Vukovarsko-srijemska policija zatekla je u Pačetinu u četvrtak, na pravoslavni Badnjak, dvojicu hrvatskih državljana, 23-godišnjaka iz Pačetina i 20-godišnjaka iz Danske, kako na glavi nose kape s istaknutim neprimjerenim simbolima, izvijestila je u petak policija.

“Oko 5,30 sati, 6. siječnja, policijski službenici zatekli su dvojicu hrvatskih državljana, 23-godišnjaka iz Pačetina i 20-godišnjaka iz Danske, prilikom pješačenja Popovićevom ulicom u Pačetinu, noseći pritom na glavi kape s istaknutim neprimjerenim simbolima, čime su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, naveli su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

“Kape su oduzete, a počiniteljima prekršaja uručeni su prekršajni nalozi”, dodaju iz policije.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o tzv. srpskim kokardama, znakovlju koje su nosile srpske dobrovoljačke postrojbe u ratu.

Izvor: priznajem.hr/Foto: Klix.ba

Izvorni autor: priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.