Vozio je 200 na sat i snimao se, a evo nesreće koju je skrivio prije pet godina: I tad žena stradala

02.06.2024. 10:39:00

Edi Zdjelar (24), koji je jučer zajedno sa svojom suprugom poginuo u teškoj prometnoj nesreći, već je ranije bio poznat policiji zbog prijašnjih prometnih prekršaja. Zdjelar je 2019. godine izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj je ozbiljno ozlijeđena njegova tadašnja trudna partnerica, koja je kasnije preminula.

Dana 18. ožujka 2019., Zdjelar je upravljao kombijem u Novoj Gradiški kada je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu ceste i udario u betonski most. Od siline udarca, kombi se prevrnuo i vratio na suprotni trak ceste, gdje je udario u drugo vozilo. U vozilu je bila i njegova tadašnja trudna partnerica, koja je zadobila teške ozljede i preminula devet mjeseci kasnije. Njena smrt nije nikada sa sigurnošću povezana s prometnom nesrećom, ali tragedija je uništila ovu obitelj.

Novinarka radija Nova Gradiška tada se javila s mjesta nesreće. Nakon što je na cesti ugledala nepomično tijelo svoje unuke, baka trudnice koja je nastradala u prometnoj nesreći preminula je od šoka.

Dvogodišnje dijete teško ozlijeđeno

“Njena kuća se nalazi blizu mjesta nesreće i, kad je čula što se dogodilo, izašla je na cestu. Navodno je unuci pod glavu stavila jastuk. Sve ju je to toliko šokiralo da je preminula”, rekli su mještani tada za Radio Nova Gradiška.

Samo nekoliko minuta prije jučerašnje nesreće, Zdjelar je na društvenim mrežama objavio video u kojem vozi BMW brzinom većom od 200 km/h po autocesti A3, usprkos lošim vremenskim uvjetima. Na snimci se čuju narodnjaci, a Zdjelar u snimci pozdravlja prijatelje i govori kako upravo ide na krštenje. 

Prema izvješću policije, do nesreće je došlo kada je Zdjelar, vozeći automobil novogradiških oznaka prema Novskoj, udario u stražnji dio kamiona bosanskohercegovačkih oznaka. U nesreći su na mjestu poginuli Zdjelar i njegova supruga, dok je njihovo dvogodišnje dijete teško ozlijeđeno, ali nije životno ugroženo.

Iako je Zdjelar 2019. skrivio tešku prometnu nesreću, ona nije proglašena nesrećom sa smrtnim posljedicama jer nije dokazano da je smrt njegove tadašnje partnerice bila izravna posljedica nesreće. U Hrvatskoj vozačima može biti oduzeta vozačka dozvola, ali samo na razdoblje od dvije godine, nakon čega ponovno mogu polagati vozački ispit. Ne postoji mogućnost doživotne zabrane vožnje.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.J./Foto: facebook/privatna arhiva

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.